Nova vest
Košarka 130

10.10.2024.

23:17

UŽIVO Rapsodija Reala za novi poraz Partizana; ŽOC opet o detaljima i neiskustvu; "Teško je"

Košarkaši Partizana izgubili su kao gosti od Real Madrida 86:93 (24:24, 23:26, 17:18, 22:25), u drugom kolu Evrolige

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Bilo je ovo drugo gostovanje crno-belih u Španiji na startu sezone, pošto su na premijeri izgubili od Baskonije u Vitoriji.

Ni "kraljevski klub" nije dobro otvorio sezonu, ekipa Ćus Matea izgubila je od Bajerna u Minhenu, pa je meč u Vizink centru bio prilika za oba tima da se "vade" posle uvodnih poraza, a to je na kraju uradio domaćin.

Serž Ibaka, najefikasiniji u pobedničkom timu, istakao je da je odbrana bila ključ i da je nakon toga napad tekao lako.

Sva dešavanja iz Madrida možete pratiti u LIVE BLOG-u na B92.sport:

Uživo

16:21

Semafor
24:24, 26:23, 18:17, 25:22
  RMD   PAR  
  93 : 86  

23:05

Tabela Evrolige

Standings provided by Sofascore

22:52

Karlik Džons: "Teško je"

"Teško je. Volim kako se borimo i kako smo složni, ali kao tim moramo da igramo bolje na obe strane terena. Da pritiskamo loptu, zaustavljamo protivničke napade. IMali smo neke glupe šuteve, neke greške i sve teo dolazi iz treninga. Biće bolje, volim koliko se borimo i kako se trudimo, a imamo mnogo toga što moramo da naučimo", rekao je Karlik.

Da li je iskustvo problem?

"Ne baš iskustvo, ali iskustvo igranja zajedno, kao grupa, kao tim od 14 momaka jer osećamo da smo zajedno i i dalje se upoznajemo. Igrali smo protiv dobrog tima, moramo da idemo dalje. Gledaćemo snimak i učiti od ovog meča".

Šta može da nauči iz ovog meča?

"Da igramo kroz greške. Da se borimo do kraja. Mogli smo da se predamo od tih malih grešaka, ali volim način na koji smo se borili".

22:51

Kampaco: "Veliki korak"

"Mi imamo drugačiji tim nego prošle godine, u procesu smo adaptacije i upoznajemo se još. Ovo je bio veliki korak napred jer smo veoma srećni što smo pobedili", rekao je Argentinac.

22:48

Obradović: Detalji, nismo iskusan tim

"Igrali smo dobru utakmicu, detalji su odlučili. Mi nismo iskusan tim. Jasno je sve zbog nekih odluka, a Real je iskusniji tim, dobar tim. Nismo pravili male faulove i to je bio problem za nas", rekao je trener Partizana.

22:46

Ćus Mateo: Borili smo se kao tim

"Igrali smo sa više intenziteta u drugom poluvremenu i više igrali kao tim. Shvatili smo odakle dolazi naš napreda, odbrana, oni su dali 8 trojki u prvom poluvremenu i u drugom smo uspeli da im otežamo šuteve da ne pogađaju troliko, a posle su dali još pet i reklo bi se da smo se borili kao tim i pobedili", rekao je Mateo.

Novi igrači?

"Vrlo su važni kao i svi, siv hoće da igraju, hoćemo da koristimo sve igrače i da budemo živi do kraja jer nas čeka teška sezona u teškom takmičenju Endesi i Evroligi, moramo da budemo spremni i to se danas dogodilo, a nekada nismo imali sve igrače i sada smo imali dobre igrače na klupi jer su svi ioni napokon skapirali kolika je snaga našeg tima", dodao je Mateo.

22:45

Sofascore

22:39

Ibaka: Odbrana ključ

"Mislim da je ključ bila odbrana jer smo dobro odradili posao i posle je napad bio lak". skreno, kada nađete ritam i samopouzdanje sve ide lakše, mi smo kao tim ostali zajedno i uspeli da pobedimo", rekao je Ibaka.

22:39

Kraj - pobeda Reala

Trijumf od sedam razlike 93:86

22:35

39' Kampaco stavlja tačku!

Trojka Argentinca za povratak na plus 10. Na smeforu je 93:83, a trojka Nilikine ne znači mnogo Partizanu.

Podeli:

Komentari 130

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

10 h

Novo Sport Video Menu