Nova vest
Košarka 180

10.10.2024.

23:50

Partizan skupo platio prodao u Madridu; ŽOC ne paniči: "Verujem u ovaj tim"

Košarkaši Partizana izgubili su kao gosti od Real Madrida 86:93 (24:24, 23:26, 17:18, 22:25), u drugom kolu Evrolige

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Bilo je ovo drugo gostovanje crno-belih u Španiji na startu sezone, pošto su na premijeri izgubili od Baskonije u Vitoriji.

Ni "kraljevski klub" nije dobro otvorio sezonu, ekipa Ćus Matea izgubila je od Bajerna u Minhenu, pa je meč u Vizink centru bio prilika za oba tima da se "vade" posle uvodnih poraza, a to je na kraju uradio domaćin.

Serž Ibaka, najefikasiniji u pobedničkom timu, istakao je da je odbrana bila ključ i da je nakon toga napad tekao lako.

Trener Madriđana Ćus Mateo je bio je zadovoljan što je njegov tim odigrao kao tim, a argentinski košaarkaš Fakundo Kampaco, pomilovan za ovaj duel, nije mogao da sakrije sreću zbog trijumfa nad Partizanom.

Željko Obradović opet je apostrofirao detalje, ali neiskustvo, kao stavri koje su odvojile njegov tim od pobede, dok je Karliku Džonsu teško pao poraz u Madridu.

Trener Partizana takođe je istakao da veruje u ovaj tim i da igrati sve bolje kako sezona odmiče.

Sva dešavanja iz Madrida mogli ste da pratite u LIVE BLOG-u na B92.sport:
 

Završeno

16:21

Semafor
24:24, 26:23, 18:17, 25:22
  RMD   PAR  
  93 : 86  

23:33

To bi bilo sve za večeras

Toliko o dešavanjima iz Madrida.

Sve ostale vesti možete pronaći u našem specijalu "Euroleague".

Ostanite uz B92. sport, laku noć!

23:07

Obradović na konferenciji: "Lično verujem u ovu ekipu"

"Generalno mislim da je bila jedna dobra utakmica protiv izvanrednog tima. Šteta što smo ponovo zbog nekih sitnih stvari izgubili utakmicu. U momentima kada se rival odvojio, imali smo situaciju da nismo napravili nijedan faul. U napadu dosta dobrih situacija kad god smo imali strpljenja i igrali na način da imamo više pasova, to je bilo dobro. Lično verujem u ovu ekipu, mislim da će igrati sve bolje. Moramo da budemo fokusirani na sitne stvari koje su bitne. Svaka utakmica u Evroligi će biti na jednu loptu, bila je i ova kako god da je to izgledalo. Oni su se odvojli posle onog namernog faula i sa šutem za tri poena kada je izgledalo da možemo da to branimo mnogo bolje. Početak drugog poluvremena je obeležilo to što nismo ubacili mnogo otvorenih šuteva. To je košarka, sa tim nemam nikakvih problema. Sve čestitke za borbu i želju, da nastavimo tako, mislim da će biti sve u redu."

Sledi ABA liga, pa duplo kolo u EL?

"Moramo da nađemo snage, nije to ništa novo. Navikli smo na taj ritam, igrači znaju. Treba odmoriti i rasporediti snagu. Da vidiomo kako su Vanja i Tajrik koji su imali probleme večeras. Sledeće sedmice imamo dupli program, konačno prva utakmica u Areni. Ambicije ostaju iste, želimo da napravimo nešto dobro u Evroligi i verujem da hoćemo."

Igrači se borili uprkos porazu.

"To sam im i ja rekao, da se bore, čestitam sam im na toj borbi. To je od prvog dana kako smo se skupili na izvanrednom nivou i nadam se da će to tako ostati. Ovi detalji o kojima sam pričao je čista košarka. To su tehničke i taktičke stvari i radićemo na tome bez obzira na program. Nadamo se da prvo odigramo protiv Studentskog centra, u ovakvom ritmu je nemoguće dati igračima slobodan dan. Ta priprema za Bajern će biti samo jedan trening, odnosno onaj trening na dan utakmice. Tako je verovatno svima, nećemo da tražimo izgovore, već da damo sve od sebe pred svojim navijačima,. Naravno, moram da se zahvalim svima koji su došli i pružili nam podršku na večerašnjoj utakmici", zaključio je Obradović.

Photo by Vatroslav Hladny/Starsport.rs

23:05

Tabela Evrolige

Standings provided by Sofascore

22:52

Karlik Džons: "Teško je"

"Teško je. Volim kako se borimo i kako smo složni, ali kao tim moramo da igramo bolje na obe strane terena. Da pritiskamo loptu, zaustavljamo protivničke napade. IMali smo neke glupe šuteve, neke greške i sve teo dolazi iz treninga. Biće bolje, volim koliko se borimo i kako se trudimo, a imamo mnogo toga što moramo da naučimo", rekao je Karlik.

Da li je iskustvo problem?

"Ne baš iskustvo, ali iskustvo igranja zajedno, kao grupa, kao tim od 14 momaka jer osećamo da smo zajedno i i dalje se upoznajemo. Igrali smo protiv dobrog tima, moramo da idemo dalje. Gledaćemo snimak i učiti od ovog meča".

Šta može da nauči iz ovog meča?

"Da igramo kroz greške. Da se borimo do kraja. Mogli smo da se predamo od tih malih grešaka, ali volim način na koji smo se borili".

22:51

Kampaco: "Veliki korak"

"Mi imamo drugačiji tim nego prošle godine, u procesu smo adaptacije i upoznajemo se još. Ovo je bio veliki korak napred jer smo veoma srećni što smo pobedili", rekao je Argentinac.

22:48

Obradović: "Detalji, nismo iskusni"

"Igrali smo dobru utakmicu, detalji su odlučili. Mi nismo iskusan tim. Jasno je sve zbog nekih odluka, a Real je iskusniji tim, dobar tim. Nismo pravili male faulove i to je bio problem za nas", rekao je trener Partizana.

22:46

Ćus Mateo: "Borili smo se kao tim"

"Igrali smo sa više intenziteta u drugom poluvremenu i više igrali kao tim. Shvatili smo odakle dolazi naš napreda, odbrana, oni su dali 8 trojki u prvom poluvremenu i u drugom smo uspeli da im otežamo šuteve da ne pogađaju troliko, a posle su dali još pet i reklo bi se da smo se borili kao tim i pobedili", rekao je Mateo.

Novi igrači?

"Vrlo su važni kao i svi, siv hoće da igraju, hoćemo da koristimo sve igrače i da budemo živi do kraja jer nas čeka teška sezona u teškom takmičenju Endesi i Evroligi, moramo da budemo spremni i to se danas dogodilo, a nekada nismo imali sve igrače i sada smo imali dobre igrače na klupi jer su svi ioni napokon skapirali kolika je snaga našeg tima", dodao je Mateo.

 

22:45

Sofascore

22:39

Ibaka: "Odbrana ključ"

"Mislim da je ključ bila odbrana jer smo dobro odradili posao i posle je napad bio lak". skreno, kada nađete ritam i samopouzdanje sve ide lakše, mi smo kao tim ostali zajedno i uspeli da pobedimo", rekao je Ibaka.

Podeli:

Komentari 180

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

12 h

Novo Sport Video Menu