Nova vest
Košarka 12

10.10.2024.

11:30

Ne zna se gde će biti teže – Zvezdu čeka pakleni finiš oktobra VIDEO

Odličan start Evrolige su imali košarkaši Crvene zvezde, koji su u prva dva kola upisali isti broj pobeda.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Crveno-beli su prvo bili bolji od ekipe Pariza (80:77) na gostujućem parketu, dok su u drugom kolu u Beogradskoj areni savladali ekipu Baskonije sa (78:71).

Na pravi način su izabranici Janisa Sferopulosa iskoristili ovaj malo lakši start sezone, jer je pred crveno-belima pakleni raspored.

Za razliku od Evrolige, gde imaju maksimalan učinak posle dva kola u ABA ligi je situacija obrnuta, jer posle tri kola Zvezda ima dva poraza, a sledeći duel u sklopu Jadranske lige imaju na svom parketu, gde će dočaketi ekipu Igokee, koja nije loše startovala ovo takmičenje.

Ali ono što će biti problem za crveno-bele jeste to što u naredna tri kola Evrolige sastaju se sa timovima koji će biti izraziti favoriti protiv tima Janisa Sferopulosa.

Prvo sledi duel protiv Fenerbahčea u Istanbulu. Samo tri dana kasnije u sklopu prvog duplog kola Evrolige za novu sezonu, Zvezda će dočekati Barselonu u Areni, pa u petom kolu ih očekuje okršaj sa Realom u Madridu. 

Između mečeva sa španskim velikanima biće utakmica sa ekipom Budućnosti u hali "Morača".

Ovaj pakleni oktobar košarkaši Crvene zvezde će okončati sa dva nezgodna gostovanja, prvo u Zadru protiv istoimene ekipe, a onda se ide put Kaunasa, gde će odmeriti snage sa ekipom Žalgitisa, koju sa klupe predvodi Andrea Trinkijeri.

Sigurno da će posle ovog meseca biti znatno jasnija slika Crvene zvezde, jer u slučaju da odnesu jednu ili možda više pobeda u Evroligi, ambicije tima će automatski porasti.

Raspored Crvene zvezde u oktobru mesecu:

12.10 – Igokea (H)
15.10 – Fenerbahče (A)
18. 10 – Barselona (H)
21.10 – Budućnost (A)
24.10 – Real Madrid (A)
26. 10 – Zadar (A)
30.10 – Žalgiris (A)

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

35 min

Novo Sport Video Menu