Nova vest
Košarka 4

10.10.2024.

16:12

Amerikanac objasnio razlog šokantne odluke: "Jedna od najtežih stvari u karijeri"

Američki košarkaš Džordan Lojd emotivno se oprostio od Makabija iz Tel Aviva.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Lojd je naprasno napustio Makabi nakon samo dva evroligaška kola zbog trenutne situacije u Izraelu.

Dan kasnije, objavio je saopštenje u kojem je objasnio svoje razloge, a mi vam ga prenosimo u celosti:

"Jedna od najtežih stvari koje sam morao da uradim u karijeri je da odem odande gde srce želi da budem. Zbližio sam se sa svojom braćom, trenerima, stručnim štabom... Uživao sam da budem pored njih i u atmosferu koja je napravljena. Hvala vam što ste me prihvatili.

Navijači, vi ste mi pokazali mnogo ljubavi za samo nekoliko meseci i ne mogu da budem zahvalniji. Kada sam potpisao ugovor ovog leta, usprotivio sam se savetima većine svoje porodice jer sam toliko žarko želeo da igram za ovaj klub i ljude ovde.

Uz informacije koje sam dobio, rešio sam da se kockam i bez porodice doša misleći da se situacija smiruje. Nadao sam se da se sve ovo završava i da ćemo posle biti zajedno u Tel Avivu. Međutim, izgleda da situacija eskalira, pa nakon istorijskog napada kojem sam prisustvovao ranije ovog meseca, cela ta nesigurnost je bila previše za mene i moju porodicu.

Teška srca vas napuštam, ali znam da imam mnogo sreće da mi je posao igranje jednog sporta. Ljudi prolaze kroz ozbiljno teška vremena i mogu samo da se nadam da će sve to proći. Prihvatam sve reakcije, i negativnost, jer znam da mi Bog kroči put, a ne ja. Hvala Makabiju i nadam se da ćemo se ponovo sresti jednog dana. Želim vam sve najbolje".

Trenutno nije poznato gde će Lojd nastaviti karijeru, ali se spekuliše da će se vratiti u Monako.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

5 h

Novo Sport Video Menu