Nova vest
Košarka 0

9.10.2024.

23:30

Radonjićev Baščehir pao u Španiji – tesna pobeda Gran Kanarije

Košarkaši Gran Kanarije pobedili su Baščehir rezultatom 66:63 u trećem kolu Evrokupa.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Košarkaši Baščešehira upisali su prvi poraz u Evrokupu, pošto su izabranici Dejana Radonjića izgubili na teškom gostovanju na Kanarskim ostrvima od Gran Kanarije rezultatom 66:63.

Loše su počeli igrači turskog tima i postigli tek 10 poena u prvoj četvrtini, dok su početkom druge uspeli da se vrate i povedu, da bi Španci serijom 10:0 povelis a 28:20.

Igrači Baščešehira, najbolje su igrali u trećoj deonici kada su imali šansu da slome Gran Kanariju, a i viđena je velika drama u tom delu susreta kada smo gledali rezulatsku klackalicu.

U poslednjem kvartalu je Kejleb Homsli dodao gas i pogurao Gran Kanariju do pobede, a slavili su rezultatom 66:63 i došli do treće pobede u Evrokupu.

Najefikasniji je bio Nikolas Brusino sa 17 poena, dok je 13 imao heroj Homsli, a Pjer Pelos je ubacio 11 poena, a bivši igrač Zvezde Majk Tobi imao je 6 poena i 11 skokova u Gran Kanariji.

Na drugoj strani, videli smo Marko Simonović da je ubacio 14 poena, 13 je imao Džejlin Smit, a 5 poena postigao je Mateuš Ponitka.



Standings provided by Sofascore



 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Mačevanje

Zvezda se bori za evropsku titulu

Mačevalački klub Crvena zvezda ima priliku da u nedelju, 13. oktobra dođe do titule šampiona Evrope, s obzirom na to da će učestvovati na finalnom turniru Kupa evropskih šampiona u Nemačkoj u Hajdenhajmu.

B92.sport

23:45

2 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu