Nova vest
Košarka 5

9.10.2024.

22:27

Laso: "Zvezda može da se takmiči sa svima"

Trener Baskonije Pablo Laso je izneo utiske posle poraza od Crvene zvezde u Evroligi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Crveno-beli su savladali ekipu iz Vitorije sa 78:71, u okviru drugog kola elitnog takmičenja.

"Čestitam Zvezdi na pobedi, odlično su otvorili meč, imaju kvalitet. Prvu utakmicu je Nedović bio odličan.  Dobre stvari za moj tim što smo uspeli da se vratimo u meč, borili smo se, ali nam treba kontinuitet. Ne možemo da uradimo dobru stvar u odbrani, a lošu u napadu ili obrnuto", rekao je Laso.

Govorio je o timu Zvezde za ovu sezonu.

"Zvezda za mene ima odličan tim, na visokom nivou. Imaju iskustvo, igrače koji mogu da reše utakmicu, kao primer Kalinić, Nedović, Teodosić. Na kraju, kontrolisali su situaciju na kraju, kada dođu u takvu situaciju. Kontrolisali su situaciju do samog kraja. Ako hoćete da ih pobedite, ne možete da čekate poslednji momenat. Imaju odličan tim, mogu da se takmiče sa svima".

Upitan je da uporedi timove Zvezde i Partizana.

"Razumem pitanje, pošto smo u Beogradu. To su dve totalno dve različite ekipe. Partizan je nova ekipa sa mnogo novih igrača, sa neverovatnim fizičkim predispozicijama. Sa druge strane Zvezda je mnogo talentovana, sa dosta iskusnih igrača. Ne mogu da kažem da je neki tim bolji, Zvezda ili Partizan. Iako smo jedne pobedili, a od drugih izgubili".

Markus Hauard?

"Markusu je potrebno neko vreme, da se vrati u ritam. Zvezda se trudila da ga odvoji od lopte, igrali su pametno. Moramo da naučimo kao tim, kad njega odvoje od lopte da drugi profitiraju. Moramo da naučimo to da iskoristimo, biće velika prednost na nas. Nije imao danas dobru utakmicu, imao je tri rana faula. Bio je nervozan, ali mislim da će moj tim moći bolje da igra", rekao je Laso.

Zašto je napustio Bajern.

"Odlučio sam da napustim, hvala Baskoniji što me je čekala, samo su moj agent i žena znali da idem u Baskoniju. Razlog je što Vitorija ima bolju hranu", zaključio je Laso.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

Mačevanje

Zvezda se bori za evropsku titulu

Mačevalački klub Crvena zvezda ima priliku da u nedelju, 13. oktobra dođe do titule šampiona Evrope, s obzirom na to da će učestvovati na finalnom turniru Kupa evropskih šampiona u Nemačkoj u Hajdenhajmu.

B92.sport

23:45

27 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu