Nova vest
Košarka 13

9.10.2024.

22:00

Zvezda srušila Baskoniju: Šuterska rapsodija i "ludnica" u punoj Areni

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Baskoniju rezultatom 78:71 u drugom kolu Evrolige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Crvena zvezda nije izgubila u prva dva kola Evrolige u novoj sezoni i nakon trijumfa u Parizu su uspeli da pobede i Baskoniju u punoj "Beogradskoj Areni" i oduševili navijače.

Podsetimo, Zvezda je prošle sezone izgubila od Baskonije na oba susreta i navijači su sigurno srećni zbog osvete španskom timu i to timu koji je u prvom kolu u Fernando Buesa Areni pobedio Partizan.

Najefikasniji je bio Ajzea Kenan sa 19 poena, dok je 15 poena i 8 skokova imao Džoel Bolomboj, a 12 je upisao Nikola Kalinić i treba spomenuti 9 poena Nemanje Nedovića, odnosno 7 uz 3 skoka i 7 asistencija Kodija Milera-Mekintajera.

Na drugoj strani je Čima Moneke imao 19 poena, 13 Donta Hol, 8 Rogavopulos, Luvavu i Sedekerskis.
 

Srdjan Stevanovic/Starsport



Zvezda je sjajno otvorila utakmicu i pogodila čak šest trojki u prvoj četvrtini! Prve dve trojke su bile delo Ajzee Kenana, da bi potom Kalinić pogodio pod faulom, a onda Kodi, Nedović i Daum nastavljaju seriju da bi Jago šestom trojkom zatvorio prvu deonicu pogodivši za 23:18, a Zvezda sa 25:20 ide na prvu pauzu.

"Gorelo" je na tribinama Arene, a pogotovo je bilo sjajno kada je zakucao Nemanja Nedović za 32:22 i Zvezda otišla na dvocifrenu prednost, a najveća je iznosila i 12 poena.

Bilo je tu i grešaka i loših faulova Luke Mitrovića i nekih loših šuteva Nedovića i ostalih, ali je Sferopulos igru postavio sjajno i sprečavao Markusa Hauarda da se razigra, a na bloku su ga igrači Zvezde tri puta naterali da napravi faul pa je brzo morao van igre.

Iz dobre odbrane i branjenja ulaznog pasa, odnosno teranja Baskonije iz reketa je Zvezda kreirala dobre posede, pa je postavljenim napadima samo održavala visoku prednost stečenu u prvoj četvrtini kada su igrali na sjajnom talasu nošeni publikom i šuterskim ritmom od šest pogođenih trojki, odnosno sedam za poluvreme.
 

Starsport



Već je tada delovalo da je Zvezda utabala put ka pobedi i da tu trasu samo treba da prate u nastavku... Ipak, Sferopulos je usporio igru i pustio vreme da teče duže, kako bi njegovi izabranici održavali visoku prednost i to je dugo polazilo za rukom.

Kada se treća četvrtina završila, ekipa Crvene zvezde je imala 10 poena prednosti,  ali je imala i +14 u jednom trenutku i uspevali su da podignu halu na noge u nekoliko momenata.

Dejan Davidovac je imao i jednu nesportsku ličnu pa je potom umalo napravio i drugu što je zabrinulo navijače, ali se on brzo iskupio i uz pomoć Bolomboja i ostalih pomogao da se visoko vođstvo vrati.

Zvezda je dominirala i vodila ubedljivo tokom gotovo svih 40 minuta, a Baskonija se zaista borila koliko je mogla i namučila crveno-bele, ali nisu bili dovoljno dobri večeras kako bi im parirali.

Prišli su na -4 u finišu susreta, ali su Kalinić, Kenan i Bolomboj bili pravi heroji i rešili pitanje pobednika. Na kraju, bilo je 78:71 za Crvenu zvezdu koja je sezonu u Evroligi počela sa dve pobede.

Evroliga, drugo kolo:

Monako - Makabi 85:79
Crvena zvezda - Baskonija 78:71


Četvrtak:
19:30 Anadolu Efes - Fenerbahče
20:00 Asvel - Virtus
20:15 Panatinaikos - Bajern
20:45 Real Madrid - Partizan


Petak:
20:15 Olimpijakos - Žalgiris
20:30 Barselona - Alba
20:30 Olimpija Milano - Pariz


Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

Mačevanje

Zvezda se bori za evropsku titulu

Mačevalački klub Crvena zvezda ima priliku da u nedelju, 13. oktobra dođe do titule šampiona Evrope, s obzirom na to da će učestvovati na finalnom turniru Kupa evropskih šampiona u Nemačkoj u Hajdenhajmu.

B92.sport

23:45

35 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu