Nova vest
Košarka 0

9.10.2024.

19:37

Lojd mislima van Tel Aviva, ali igra – Obradovićevi ga dočekali aplauzom

Američki košarkaš Džordan Lojd našao se u startnoj petorci Makabija za meč sa Monakom u drugom kolu Evrolige, posle pisanja medija da planira da raskine saradnju sa klubom iz Tel Aviva.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/ MichaelBaucher/Panoramic

Izraelski portal "Vala" je preneo da porodica nekadašnjeg NBA šampiona planira da doputuje iz Amerike u Beograd kako bi razgovarala o mogućem prekidu saradnje. Lojd i njegova supruga su navodno izrazili zabrinutost nakon nedavnih napada na Izrael, a prijateljima su rekli da ne planiraju povratak u Tel Aviv.

U međuvremenu su se pojavile glasine da su i drugi klubovi zainteresovani za Lojda, uključujući Monako Saše Obradovića, koji bi želeo da ga vrati s obzirom na povrede koje su zadesile njihove igrače, poput Kalatesa i Korkmaza.

Baš je iz redova "kneževa" Lojd letos stigao u "Ponos Izraela" gde je dogovorio dvogodišnju saradnju. Večeras se vratio u Monako gde je imao srdačnu dobrodošlicu.

Meč je počeo u startnoj petorci, ali ne treba zaboraviti da je reč o meču u gostima, pa tek treba videti kako će igrač reagovati kada bude trebalo da se igra u Izraelu i da li će pratiti put svojih sunarodnika koji su takođe prošle sezone odbijali da povuku taj potez.

Ukoliko i pored ovoga odluči da prekine saradnju sa Makabijem, FIBA često donosi odluke u korist igrača te bi tako moglo da bude i ovog puta.

Lojd je u prvom kolu u pobedi protiv Asvela imao 15 poena.
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu