Nova vest
Košarka 5

9.10.2024.

15:00

Obradović: "Realu nije razlika da li igra Kampaco ili ne" VIDEO

Trener Partizana Željko Obradović izneo je svoja očekivanja pred meč 2. kola Evrolige protiv Reala u Madridu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Crno-beli su trenirali u maloj sali Arene u Beogradu, pre putovanja u prestonicu Španije. Tamo će izaći na megdan vicešampionu Evrope u četvrtak od 20.45.

"Znamo šta je Real i koliko je to dobar tim. Spremali smo se i probaćemo da odigramo najbolju moguću utakmicu u ovom trenutku. Svesni smo njihovih kvaliteta, ali i naših. Razgovarali smo sa igračima, odradili tri dobra treninga kao priprema za tu utakmicu. Probaćemo da igramo na način kako smo igrali poslednju utakmicu, čak i onako kako smo igrali u Vitoriji, ali potrebno je da se drži koncentracija svih 40 minuta, to je ono što nam je falilo u toj utakmici", rekao je Obradović novinarima u Beogradu.

Ne igra Fakundo Kampaco koji je suspendovan zbog nasrtaja na sudiju krajem prvog meča protiv Bajerna u Minhenu.

"Kampaco je igrač koji utiče na igru Reala, ali imaju takav roster da svi ostali igrači mogu da preuzmu njegovu ulogu. Izuzetan kvalitet i ništa to nije novo. Real ima najvišu ambiciju, a on ne može da ima manju ambiciju nego da bude šampion Evrope. Igrao Kampaco ili ne, nije neka velika razlika. Opet ponavljam, radi se o fantastičnom igraču".

Izvor: B92.sport/DP

U tim Reala se vraća oporavljeni Mario Hezonja, nakon što je usled misteriozne bolesti izgubio skoro osam kilograma.

"Što se tiče Hezonje, sve njegove kvalitete već znamo. On je jedan od najboljih šutera u evropskoj košarci. Naravno da je i on itekako bitan igrač za njih".

Partizan će u četvrtak trenirati u Madridu na dan utakmice, u petak se preseliti u Podgoricu gde će u subotu igrati protiv Studentskog centra.

"Sve je isto, nepromenjeno. Ovde će ostati Ajzea Majk i Dimitrijević. Idemo na put sa 13 igrača", zaključio je Željko Obradović.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu