Nova vest
Košarka 2

8.10.2024.

16:31

Davidovac: "Nismo konstantni od početka sezone" VIDEO

Košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac izneo je svoja očekivanja pred utakmicu drugog kola Evrolige, gde se crveno-beli sastaju sa ekipom Baskonije.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

I jedni i drugi su ostvarili trijumf u prvom kolu, tako da ovaj meč dočekuju sa pozitivnim bilansom na tabeli. 

"Biće teška utakmica prva pred našim navijačima, Baskonija je ekipa koja igra dosta u tranziciji, kao meltene svaka Španska ekipa. Treba da pre svega obratimo pažnju na defanzivnu tranzicijiju, generalno na odbranu, postižu veliki broj poena, mislim da će to biti ključ", smatra Davidovac. 

Da li ste izvukli neke pouke iz poslednjeg meača Baskonije u domaćem prvenstvu. 

"Generalno kao i svake španske ekipe, Baskonja igra 40 minuta tako da može da preokrene rezultat u svoju korist, tako i da dopusti protivniku da ih preokrene. Ispratili smo delimično njihovu utakmicu i igrače na koje treba da obratimo pažnju, tako da mislim da će biti sve kako treba". 

Isprobajte svoje znanje – Euroleague selektor

Koliko je na vas uticao šokantan poraz od Splita.

"Naravno da nismo očekivali, mi smo u poslednjem vreme dominantni u ABA ligi. Ove godine smo otvorili na način na koji nismo planirali, sve u svemu treba da učimo iz poraza, sezona je duga, biće još utakmica, tako da treba da budemo sve bolji i bolji.". 

"Iskreno nismo svesni koje smo greške pravili. Nismo konstantni od početka sezone, mislim da je to najveći problem, nadam se da će u narednom periodu biti bolje", veruje košarkaš Crvene zvezde. 

Da li ste dobili neki savet od Kodija Milera-Mekintajera s obzirom da je igrao sa većinom igrača. 

"Jesmo, ali se mi tu igrači manje više znamo". 

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu