Nova vest
Košarka 18

8.10.2024.

16:04

Sferopulos pred Baskoniju poslao važnu poruku: "Najbitnije je da..." VIDEO

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos obratio se medijima pred utakmicu protiv Baskonije koju crveno-beli igraju na domaćem terenu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Na samom početku je izneo očekivanja pred ovaj susret.

"Očekujemo da dođu navijači da nas podrže da pobedimo u ovoj prvoj utakmici kod kuće. Igramo protiv Baskonije koja je pobedila u prvom kolu i nema sumnje da će biti motivisana. Što se nas tiče, moramo da se držimo plana i odigramo dobru odbranu, oni su ekipa koji imaju nekoliko solucija u napadu. Moramo da ih čitamo sve vreme i da im deorganizujemo napad. Što se tiče našeg napada, moramo da čitamo njihovu odbranu. Oni imaju krupne igrače, moramo da budemo strpljivi i da nađemo način da ih napadnemo", jasan je bio Sferopulos, pa dodao da su uradili dobar skauting.

"Gledamo sve utakmice, nismo gledali samo tu protiv Partizana, već smo gledali i mečeve u ligi koju igraju. Znamo njihove prednosti i mane i igraćemo pametno u skladu sa tim".

Izvor: B92.sport

Poslao je poruku navijačima da kako vreme budu odmicalo, a samim tim i treninzi i utakmice, tim će se uigrati i igrati mnogo bolje.

"Ovo je naša prva utakmica kod kuće u Evroligi i moramo da budemo ekstremno motivisani. Rekao sam već da možemo da igramo mnogo bolje, najbitnije je da počnemo da pobeđujemo iako ne igramo najbolje. Kako budemo igrali i trenirali, to će doći na svoje i mi ćemo podići nivo igre", poručio je grčki stručnjak.

Na kraju se osvrnuo i na promene na čelu kluba. Nebojša Čović je podneo ostavku zbog imenovanja za predsednika Saveza, a njegovu funkciju preuzeo je Željko Drčelić.

"Gospodin Čović je bio veoma uspešan, to svi znaju. Kada je došao u klub, izvršio je promene i klub je doživeo uspehe. Zahvaljujemo se, bilo mi je drago da sarađujem sa njim kao predsednikom. Želim mu svu sreću na novoj poziciji u srpskom Savezu, to je veoma važna pozicija. Sa druge strane, imamo Drčelića, on je bio sa nama u Francuskoj, podržava nas, moramo da se fokusiramo na košarku i siguran sam da će klub nastaviti u dobrom smeru", zaključio je Sferopulos.

Meč je zakazan za sredu od 20 sati u Beogradskoj areni.

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu