Nova vest
Košarka 0

8.10.2024.

8:54

Tajrik Džons je "pokidao" – ko je sledeći? VIDEO

Probili smo led i pred nama je novo kolo Euroleague Selektora. Druga runda trajaće tri dana sa nekoliko sjajnih okršaja.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Igrajte košarkaški fantazi – EUROLEAGUE SELEKTOR

Što se tiče prethodne runde, većina favorita je "isporučila" očekivane bodove svojim "selektorima".

Najviše vas je obradovao bek Makabija Tamir Blat sa čak 36 bodova, dok je većinu "selektora" radovala nastupu Partizanovog krilnog igrača Tajrika Džonsa, koji je doneo 28.

Očekivanja je opravdao i Vejd Boldvin IV sa 26, koliko je doneo i Alfa Dijalo, Hasijel Rivero je bio "džoker" sa 24, dok su po 23 skupili Šabaz Nejpir, Matijas Lesor, Johanes Vojtman...

Preko 20 su doneli i Silvajn Fransisko, Ti-Džej Šorts, Fakundo Kampaco, Valter Tavareš, Nikola Laprovitola, a od srpskih košarkaša Nemanja Nedović (21)...

Odlično su prošli i selektori koji su u svojim sastavima imali nešto manje popularna imena poput Hasijela Rivera, Danijela Oturua, Tadasa Sedekerskisa...

Upravo su neka od ovih imena u prvom planu kada su u pitanju predlozi i za drugu rundu koju će obeležiti derbi Istanbula.

Evroliga, drugo kolo

Sreda:
19.00 Monako – Makabi TA
20.00 Zvezda – Baskonija

Četvrtak:
19.30 Anadolu Efes – Fenerbahče
20.00 ASVEL – Virtus
20.15 Panatinaikos – Bajern
20.45 Real Madrid – Partizan

Petak:
20.15 Olimpijakos – Žalgiris
20.30 Barselona – ALBA
20.30 Milano – Pariz

Pre svih Makabijev Hasijel Rivero (cena 90) koji je protiv ASVEL-a radio pomalo o svega – 11 poena, 9 skokova, 3 ukradene lopte, 2 blokade. Nema sumnje da će biti glavni adut Izraelaca i na gostovanju u Monaku.

Dobra "krađa" mogao bi da bude Martin Hermanson (70). Zdrav i iskusan biće možda i ključni faktor na gostovanju ALBA-e u Barseloni s obzirom na brojne povrede u bekovskoj liniji Berlinaca. To je pokazao i proteklog vikenda u Bundesligi sa 16 poena i 8 asistencija.

Apsolutno otkrovenje prve runde bio je centar Anadolu Efesa Danijel Oturu (90), koji je kao rezervista izdominirao protiv Virtusa sa 14 poena i 9 skokova za 26 minuta na parketu. Svakako će se od njega sada dosta očekivati i u turskom derbiju sa Fenerom.

Tadas Sedekerskis (115) je bio izuzetno raspoložen na premijeri sezone protiv Partizana sa 14 poena i 6 skokova. U istom ritmu je nastavio i tokom vikenda sa 14 poena uz 7 uhvaćenih lopti. Možda i jedna od boljih opcija za kapitena na gostovanju kod Crvene zvezde.

Konačno smo dočekali debi MVP-ja Evrokupa Ti-Džeja Šortsa (115) u Evroligi i nije razočarao. Ubacio je 16 poena uz 4 asistencije i 3 skoka u porazu od Zvezde na debiju Pariza u elitnom takmičenju. Nema sumnje da će morati da odigra još bolje na gostovanju u Milanu, a on retko razočara.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Alfa Romeo "menja ploču"

Sve više proizvođača odustaje od ranije zacrtanih ciljeva koji se tiču prelaska na potpuno električna vozila - poslednji u nizu koji se "pokajao" je Alfa Romeo.

B92

9:19

19 min

Aktuelno

Ma ko je rekô da Netflix propada?

Profit producentske kuće i striming servisa Netflix je u trećem kvartalu 2024. porastao za 41 odsto međugodišnje na rekordnih 2,36 milijardi dolara, što znači da zarada po akciji iznosi 5,4 dolara.

Tanjug

7:59

1 h

Novo Sport Video Menu