Nova vest
Košarka 2

7.10.2024.

13:05

"Lesor, Lovernj i Dalo su mi pričali šta znači biti igrač Partizana"

Košarkaš Partizana Frenk Nilikina objasnio je kako je došlo do kontakta sa beogradskim klubom.

Izvor: Sport Klub

ABA/Dragana Stjepanović

Francuz je ovog leta pojačao tim Željka Obradovića.

"Imali smo kontakte prošle godine. Pričali smo tada i dogovorili smo se – ako budem imao još neku NBA ponudu, prioritet će mi biti probe u NBA. Znali su za to i dali su mi vreme da iskoristim tu šansu. Znali su da je NBA moj san iz detinjstva i da pokušam ako budem dobio još jednu priliku. Ovog leta je stvar bila drugačija. Bio sam povređen prošle godine. Nije da je bilo neozbiljno prethodni put, ali proces je sada bio drugačiji. Nisam imao drugih ponuda u tom trenutku kada je Partizan zvao. Partizan je bio prvi, a tu je i činjenica da je Partizan zvao i prošle godine, da je Željko zvao. A znate, tu je i on sam. Tim nije bio sastavljen kada su me zvali, nismo imali igrače u tom trenutku. Pratio sam tokom leta ko sve dolazi u klub", rekao je Nilikina za Sport klub.

Postoji neka veza sa Francuzina, jer su Matijas Lesor, Žofri Lovernj, Leo Vesterman, Bandža Si, Boris Dalo bili igrači koji su ostavili trag u beogradskom klubu.

"Pričao sam mnogo sa Matijasom pre nego što sam došao u Partizan. Znam da je i Žofri imao sjajno iskustvo ovde. Leo takođe, on je iz mog regiona. Boris Dalo – naravno. Kad sam poptisao za Partizan, Boris mi je poslao poruku i veoma se radovao zbog toga. Pričali su mi kako je to biti igrač Partizana, predstavljati te boje, igrati pred tim navijačima… Matijas mi je mnogo pomogao da donesem odluku. Bilo mi je lako da odlučim kada sam popričao sa njim i kada sam pričao sa drugima. Čast je da budem još jedan Francuz u Partizanu i nadam se da ću biti dobar i da ću dobro predstavljati francusku košarku, ali pre svega da ćemo dobro predstavljati Partizan“, objasnio je Nilikina.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Šire laži po internetu

Stranica Wikipedije za Silent Hill 2 (remake) postala je ratna zona nakon što su neki ljudi konstantno pokušavali da šire lažne informacije o ocenama koje je igra dobila.

HCL

14:15

1 h

Novo Sport Video Menu