Nova vest
Košarka 1

5.10.2024.

20:52

Poraz Baskonije pred dolazak u Beograd

Košarkaši Baskonije su poraženi od Andore na domaćem terenu sa 95:91, u okviru drugog kola ACB lige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Izabranici Pabla Lasa su u prvom kolu poraženi od ekipa Tenerifa (88:80) i za sada nemaju trijumf u španskom šampionatu, dok su sa druge strane starovali pobedom u Evroligi.

Predstavljamo vam našu novu igru – Euroleague Selektor

Na premijeri elitnog takmičenja su savladali Partizan sa 88:82 i tako uspešno započeli sezonu u Evropi.

Andora je od samog starta došla do blage prednosti i održavala je do samog kraja, u nekoliko navrata je Baskonija uspela da dođe do izjednačenja ili na posed zaostatka, ali gosti su odoleli naletima domaće ekipe.

Najraspoloženiji u pobedničkom timu je bio Kajl Kurik sa 24 poena, jednim skokom i dve asistencije, dabl-dabl učinak je imao Nikolas Čoukaz sa 16 poena i 10 skokova.

Dvocifreni su bili još Šenon Evans sa 14 poena i šest asistencija, Džerik Harding sa 14 i Brajan Lamers sa 10 poena, sedam skokova i dve asistencije.

Kod Baskonije su se istakli Markus Hauard i Timoti Lvavu-Kabaro sa po 16 poena, pratili su ih Čima Moneke (4sk, 3as) i Tadas Sedekerskis (7sk, 3as) sa po 14 poena. Dvocifren je bio i Trent Forest sa 11 poena, pet skokova i šest asistencija.

Baskonija u sledećem kolu dočekuje Mursiju, ali pre toga ima duel sa Crvenom zvezdom u Beogradu, u Evroligi.

Zanimljiva situacija desila se na drugom meču u ACB ligi, utakmica između Breogana i Tenerifa je prekinut početkom druge četvrtine pošto prokišavanja krov i teren je konstantno mokar.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

Vaterpolo

Novi Beograd bolji od Jadrana

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su posle boljeg izvođenja peteraca Jadran iz Splita rezultatom 18:17 (4:2, 0:1, 3:4, 4:4, 7:6), u meču drugog kola Regionalne lige.

Tanjug

23:45

11 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu