Nova vest
Košarka 4

5.10.2024.

12:09

Amerikanac o incidentu i srpskom sudiji: "Vređao me je – Belošević će uraditi pravu stvar"

Američki košarkaš Šekil Mekisik oglasio se nakon incidenta koji se dogodio u Istanbulu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FILIP SINGER

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Olimpijakos rezultatom 82:71 u prvom kolu Evrolige.

Na 6 minuta do kraja je bilo drame jer je Šekil Mekisik dobio tehničku grešku nakon rasprave sa nekim iz publike i nakon dobijene tehničke se prilično naljutio na sudiju Beloševića i požalio se na pogrdne poruke sa tribina.

 


"Navijači ne bi smeli da provociraju igrače. Moraću da pročitam pravilnik, navijač me je vređao. Igram Evroligu šest godina i to mi se nikada nije dogodilo. Nije bio rasizam u pitanju, samo je bilo veoma neukusno. Igram protiv Panatinaikosa već šest godina i nikada mi niko nije tako nešto rekao. Poznajem sudiju Iliju Beloševića, bio sam siguran da će uraditi pravu stvar", rekao je Mekisik.

 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


"Nikada navijač ne bi smeo da bude toliko vulgaran. Srce mi je lupalo kao ludo i očekujete od mene... Znate, jednom kažite nešto i u redu je, ali dva, tri, četiri puta i sudija ne reaguje. Ne smete tako da vređate igrače, a onda protivnik dobija bacanja. Smešno", kaže američki košarkaš.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Povratak otpisanog

Društvena mreža X (Twitter), čiji je izvršni direktor Ilon Mask, podnela je novi zahtev za dozvolu da radi u Brazilu, nakon što su platili kazne.

Tanjug

8:10

6 h

Novo Sport Video Menu