Nova vest
Košarka 0

4.10.2024.

23:05

Nedović spasao Zvezdu – crveno-beli preživeli Pariz na startu Evrolige VIDEO

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Pariz sa 80:77, na gostovanju u prvom kolu Evrolige.

Aleksandar Stajkovac
Profimedia

Zvezda je preživela dramu, vratila se sa -13 serijom 11:0 i na kraju uspela da upiše pobedu, veoma bitnu za start sezone.

Najraspoloženiji u redovima Crvene zvezde bio je Nemanja Nedović sa 21 poenom (7/8 iz igre) uz tri asistencije, pratio ga je Ajzea Kenan sa 14 poena jednim skokom i jednom asistencijom.

Samo njih dvojica su bili dvocifreni, redom idu Kodi Miler-Mekintajer (6sk i 7as), kao i Nikola Kalinić (5sk, 3 as) sa po devet poena. Luka Mitrović je upisao sedam uz četiri skoka, dok je Džoel Bolomboj upisao šest poena uz 11 skokova i jednu asistenciju.

Kod Pariza se istakao Ti Džej Šorts sa 16 poena uz tri skoka i četiri asistencije, pratili su ga je Nadir Hifi i Maodo Lo sa po 12 poena, a dvocifren je bio i Kavarijus Hejs sa 10 poena i pet skokova.

Predstavljamo vam našu novu igru – Euroleague Selektor

Zvezda je dobro otvorila meč, posle prvog lopšeg napada na obe strane, Nikola Kalinić je pogodio trojku.  U nastavku je se i Džoel Bolomboj upisao u strelce, a Ajzea Kenan je sa pet uzastopnih poena, a potom Bolomboj doveo crveno-bele do prednosti – 5:12.

Ipak, u nastavku je Maodo Lo uspeo da vrati Pariz u egal (11:12), a posle poena Dobrića, nastavio je da pogađa. Poslednje poene u prvoj deonici za crveno-bele postigao je Ajzea Kenan, kada je pogodio drugu trojku na meču, a onda je odmah usledio odgovor Malkoma Kolinsa, a potom i Ti Džej Šortsa za kraj četvrtine i vođstvo Pariza – 18:17.

Nastavio je Šorts gde je stao, a njegovu seriju je prekinuo Nemanja Nedović trojkom, prethodno crveno-beli dva minuta nisu postigli poene.

Minijatura Nedovića, a potom je prve poene postigao i Kodi Miler-Mekintajer za izjednačenje (24:24).  Nastavio je Nedović u dobrom ritmu, a onda je Rokas Gedraitis pogodio trojku za novo vođstvo crveno-belih – 26:30.

Usledila je 9:0 serija Pariza, i niz grešaka Zvezdinih košarkaša, nesportski faul Plavšića, potom još jedan njegov brz faul i poeni Hifija (35:30). Držali su se crveno-beli poenima Jaga i Kenana, a onda su Šorts i Jantunen doveli Pariz do najveće prednosti na poluvremenu – 43:35.

Sofascore

Drugo poluvreme je krenulo haotično za crveno-bele, 10:5 serija Pariza na startu i velikih +13. Ipak, usledila je neverovatna serija Crvene zvezde 11:0, i povratak na posed zaostatka (53:51). Tada je Zvezdu pokrenuo Daum, a pridružili su se Kalinić i Kodi Miler-Mekintajer.

U završnici treće četvrtine Zvezda se potpuno vratila, pogotkom Nedovića za tri poena, a potom i Mitrovića i u poslednji kvartal ušla sa nerešenim rezultatom 58:58.

Zvezda je dobro otvorila poslednji kvartal i povela prvi put od prve četvrtine. Dugo je održavala prednost, sve do isteka četvrtog minuta, kada je Hifi pogodio za tri poena za novi preokret Pariza (68:67). Ipak, u nastavku je Nedović pogodio za tri poena, potom i Kalinić uz zvuk sirene za preokret (70:73).

Crvena zvezda je upisala pobedu na premijeri u Evroligi i dobro otvorila sezonu. U nastavku takmičenja, crveno-bele očekuje duel sa Baskonijom kod kuće, dok Pariz gostuje Olimpiji u Milanu.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Lige petice

Dembele ponovo na treninzima PSŽ

Francuski napadač Usman Dembele, koji je ove nedelje isključen iz Pari Sen Žermena (PSŽ) iz disciplinskih razloga, vratio se danas treninzima, saopštio je pariski fudbalski klub.

Beta

23:50

1 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu