Nova vest
Košarka 0

4.10.2024.

21:38

Haos u Istanbulu: Fener srušio Olimpijakos – Boban i Gudurić nadigrali Petruševa

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Olimpijakos rezultatom 82:71 u prvom kolu Evrolige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Fenerbahče je sezonu otvorio pobedom nad Olimpijakosom u jednoj tvrdoj i neizvesnoj utakmici u Istanbulu.

 


Najefikasniji je bio Vejd Boldvin sa 19 poena, 5 skokova i 7 asistencija, dok je 15 imao Najdžel-Hejs Dejvis, a 10 poena i 9 skokova bio je učinak Bonzija Kolsona.

Od srpskih igrača, videli smo 8 poena, 4 skoka i 1 asistenciju Bobana Majranovića, odnosno 4 poena, 1 skok i 2 asistencije Marka Gudurića.

 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


Na drugoj strani, videli smo 15 poena, 7 skokova i 1 asistenciju Mozesa Rajta, 13 je imao Šek Mekisik, 11 poena i 4 skoka Vezenkov, a Filip Petrušev imao je 9 poena, dok je Najdžel Vilijams-Gos postigao 6, Furnije 5, a Vildosa 2.

Sjajan početak utakmice za Fener koji je napade koncipirao na Bobana Marjanovića i nekadašnji srpski reprezentativac vezuje prvih šest poena, a svoj odgovor sa dva koša poslao mu je Najdžel Vilijams-Gos.

Bolji je bio domaćin na startu i u čvrstoj prvoj četvrtini poenima sa linije za slobodna bacanja održavao prednost da bi se na prvu pauzu otišlo sa 17:13 u njihovu korist.

Drugu četvrtinu je obeležila teška povreda Skotija Vilbekina kome je stradalo koleno nakon doskoka i strahuje se da će Amerikanac sa turskim pasošem duže odsustvovati sa terena.

Birč, Meli, Boldvin i Šanli doneli su Feneru 26:19 i onda Mekisik inicira seriju Olimpijakosa 9:2 za izjednačenje 28:28, a onda su Petrušev i Mozes Rajt pomogli da grčki tim na poluvremenu ima 36:32 dok je poslednji koš u četvrtini ubacio bivši igrač Zvezde Luka Vildosa.

U trećoj četvrtini, Olimpijakos se mnogo mučio da bilo šta pogodi. Vejd Boldvin, Bonzi Kolson i Najdžel-Hejs Dejvis nisu imali te probleme i lako su preokrenuli na 47:42 sredinom tog kvartala.





Vezenkov je pogodio bitan koš nakon trojke Furnijea, ali je trojku brzo vratio Nikolo Meli i potom košem Bonzija Kolsona Fenerbahče vraća prednost i sa 57:56 ulazi u poslednjih 10 minuta košarke.

Četvrta četvrtina počinje sa pet brzih poena Šanlija na šta je odgovorio Petrušev identično i smanjio na 62:61 i onda je usledila trojka Devona Hola, pa Mekisik i Petrušev donose izjednalenje, 65:65.

Na 6 minuta do kraja je bilo drame jer je Šakil Mekisik dobio tehničku grešku nakon rasprave sa nekim iz publike i nakon dobijene tehničke se prilično naljutio na sudiju Beloševića i požalio se na pogrdne poruke sa tribina.

Boldvin je ta bacanja pretvorio u poene, a kada se lopta vratila u igru pogodio je trojku Bonzi Kolson. Kada je Olimpijakos imao kakvu-takvu šansu za povratak u život, pet poena je ubacio Najdžel Hejs-Dejvis i maltene okončao ovu utakmicu kada je postavio 79:69 u korist Fenerbahčea.

Na kraju je Fener pobedio Olimpijakos sa 82:71 i videli smo haos nakon pozdrava Šarunasa Jasikevičijusa i Jorgosa Barcokasa. Besan je bio trener grčkog tima i posle velike gužve ispraćen je u tunel.

Evroliga, 1. kolo:

Petak:
Fenerbahče - Olimpijakos 82:71
21:00 Pariz - Crvena zvezda
21:00 Virtus - Efes

Četvrtak:
Alba - Panatinaikos 77:87
Žalgiris - Barselona 74:67
Monako - Olimpija Milano 93:80
Baskonija - Partizan 88:82
Bajern - Real Madrid 97:89
Makabi Tel Aviv - Asvel 89:82

Standings provided by Sofascore


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Lige petice

Dembele ponovo na treninzima PSŽ

Francuski napadač Usman Dembele, koji je ove nedelje isključen iz Pari Sen Žermena (PSŽ) iz disciplinskih razloga, vratio se danas treninzima, saopštio je pariski fudbalski klub.

Beta

23:50

34 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu