Nova vest
Košarka 244

5.10.2024.

0:03

Zvezda osvojila Pariz – Nedović MVP; Sferopulos: "Nismo paničili"

Košarkaši Crvene zvezde su savladali Pariz u prvom meču Evrolige ove sezone, rezultatom 80:77.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Zvezda je preživela dramu, vratila se sa -13 serijom 11:0 i na kraju uspela da upiše pobedu, veoma bitnu za start sezone.

Najraspoloženiji u redovima Crvene zvezde bio je Nemanja Nedović sa 21 poenom (7/8 iz igre) uz tri asistencije, pratio ga je Ajzea Kenan sa 14 poena jednim skokom i jednom asistencijom.

Samo njih dvojica su bili dvocifreni, redom idu Kodi Miler-Mekintajer (6sk i 7as), kao i Nikola Kalinić (5sk, 3 as) sa po devet poena. Luka Mitrović je upisao sedam uz četiri skoka, dok je Džoel Bolomboj upisao šest poena uz 11 skokova i jednu asistenciju.

Kod Pariza se istakao Ti Džej Šorts sa 16 poena uz tri skoka i četiri asistencije, pratili su ga je Nadir Hifi i Maodo Lo sa po 12 poena, a dvocifren je bio i Kavarijus Hejs sa 10 poena i pet skokova.

Utakmicu između francuske ekipe i crveno-belih ispratite UŽIVO uz live blog B92.sport

Završeno

18:45

Semafor
(18:17, 25:18, 15:23, 19:22)
  PAR   CZV  
  77 : 80  

00:03

Toliko od nas za večeras

Ispratili smo utakmicu Pariza i Crvene zvezde, gde su crveno-beli uspeli da upišu pobedu u dramatičnoj završnici (77:80).

Toliko za nas od večeras, ostanite uz B92.sport.

Laku noć!

23:55

Sferpulos na konferenciji: "Nije lako igrati protiv Pariza"

"Želim pre svega da čestitam svojim igračima na pobedi. Nije lako bilo igrati protiv Pariza jer je on solidan tim koji ima odličan ritam. Mislim da smo dobro otvorili meč, ali nismo završili dobru drugu deonicu. Početak drugog poluvremena je bio još gori, ali je tim pokazao karakter. Nismo odustajali, borili smo se, polako se vraćali u meč i to najviše zahvaljujući pravim odlukama koje smo donosili ofanzivno i defanzivno. Na kraju smo uspeli da dođemo do prednosti od pet poena koje smo znali da održimo. Atmosfera je bila odlična, želim puno sreće Parizu koji zaslužuje da bude deo Evrolige".
 

23:48

23:37

Kalinić posle pobede

Iskusni krilni igrač je istakao da je bila sjajna atmosfera u Parizu i da je ponosan na svoj tim. 

"Odlična utakmica. Evroliga se vratila, imamo taj intenzitet. Igrali smo u prelepoj areni, pred sjajnim navijačima. Pokušavali smo da kontrolišemo utakmicu, ponosan sam na svoj tim. Već je u arhivi ova utakmica".

O Parizu.

"Definitivno su igrali dobro. Mislim da pripadaju Evroligi, osveženje su. Videćemo kako će to biti u Evroligi, dobar su tim, Tijago je odličan trener". 

Kako u nastavku takmičenja?

"U drugom poluvremenu smo pronašli hemiju. Moramo na tome da gradimo sve, imamo narednu utakmicu koja će biti veoma teška protiv Baskonije".

23:27

Statistika
Sofascore

23:09

Sferopulos: "Pokazali smo karakter, nismo paničili"

"Mislim da smo pokazali karakter, nismo paničili. Sa dobrim odlukama na obe strane, naravili smo razliku i vratili. Znali smo kako da iskoronišemo. Iskustvo igrača je bilo ključno, dobre odluke su odlučile meč", rekao je Janis Sferopulos.

Koliko znači za samopouzdanje?

"Jeste bitno, ali ovo je duga sezona. Dobro je početi pobedom, ali ima još mnogo da se igra, ovo je maraton, tako da moramo da ostanemo fokusirani, ostanemo skromni, nastavimo da radimo naporno i da se borimo utakmicu po utakmicu. Kao što smo i počeli, tako i da nastavimo".

23:07

Nedović posle pobede:

"Veoma sam srećan. Pobediti prvu utakmicu u gostima na početku sezone je velika stvar za naše samopouzdanje i moramo da gradimo na ovome. Ne smemo da stanemo sada. Pričali smo u prvom poluvremenu. Nismo igrali odbranu u prvom poluvremenu, u drugom poluvremenu smo bili mnogo bolji defanzivno. Izbacili smo ih iz zone komfora. Imaju sjajne igrače, Ti Džej Šorts je legitiman evroligaški igrač i bilo je veoma teško protiv njega. Ali, srećan sam zbog pobede i zbog navijača koji su doli da nas podrže".

Povratak od -13, Serija 11:0.

"Nismo odustali, ima to veze sa našim iskustvom. Znamo kako da se izborimo sa teškim situacijama i to smo i uradili danas".

23:06

22:59

Kraj meča, pobeda Zvezde!

Hifi je imao poslednji napad, promašio je šut za tri poena.

Zvezda je pobedila 80:77!

Podeli:

Komentari 244

Podeli:

Lige petice

Dembele ponovo na treninzima PSŽ

Francuski napadač Usman Dembele, koji je ove nedelje isključen iz Pari Sen Žermena (PSŽ) iz disciplinskih razloga, vratio se danas treninzima, saopštio je pariski fudbalski klub.

Beta

23:50

41 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu