Nova vest
Košarka 0

4.10.2024.

21:29

Da li je konačno vreme da se Partizan osveti Realu – ovaj podatak to kaže

Real Madrid se nalazi u blagoj rezultatskoj krizi, o čemu govore tri poslednja rezultata, odnosno kompletan start sezone.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Posle pobede nad Barselonom u polufinalu Superkupa Španije (89:83), delovalo je kao da sve funkcioniše u "kraljevskom klubu".

Ipak, naredne tri utakmice su odgovorile suprotno. Prvo su neočekivano poraženi u finalu Superkupa od Unikahe (80:90). Ekipa iz Malage ih je potpuno nadigrala i ostavila bez prvog trofeja u sezoni.

Predstavljamo vam našu novu igru – Euroleague Selektor

Potom i na startu ACB lige pretrpeli poraz od Lejman Korunje (86:85), novajlije u elitnom španskom šampionatu i to na senzacionalan način.

Naime, Real je vodio 85:82 kada je ostalo manje od 10 sekundi pre kraja. Posle dobre akcije domaće ekipe, Hunio Barueta je došao do lopte i pogodio za tri poena uz faul Džanana Muse, a potom bio i precizan sa linije penala za pobedu (86:85).

Na kraju, pretrpeli su poraz i na premijeri nove sezone Evrolige. Nadigrao ih je Bajern u Minhenu sa 97:89. Završnica je bila dramatična, a presudno je bilo kada je Fakundo Kampaco promašio šut za tri poena na nešto manje od 10 sekundi pre kraja, a potom pobesneo na sudije i dobio isključujuću tehničku grešku na (92:89). 

Real je pred početak nove sezone pretrpeo određene promene, tim su napustili jedan od glavnih igrača Geršon Jabusele, kao i Vensan Poarije, Serhio Rodriges (penzija), Karlos Alosen, Rudi Fernandes (penzija) i Fabijen Kozer.

Sa druge strane, došli su Ksavijer Rejtan-Mejs iz Jeniseja, Usman Garuba iz NBA lige, Serž Ibaka iz Bajerna i Anderas Feliz iz Huventuda.

Iako su zadržali veći deo ekipe, za sada ne deluju uigrano, a oseća se i odlazak Geršona Jabuselea, koji je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača u timu.

Takođe, deluje da nisu pogodili sa pojačanjima baš najbolje, što govori pisanje španskih medija da se sprema otkaz Kanađaninu Rejtanu-Mejsu.

Real Madrid u nastavku sezone prvo dočekuje Saragosu u ACB ligi, a potom na domaćem terenu igra i protiv Partizana u Evroligi.

Crno-beli bi mogli da iskoriste rezultatsku krizu Reala i dođu do pobede u meču koji sledi u Madridu, takođe i poprave utisak posle poraza od Baskonije.

Takođe, Partizan nije savladao Real od plej-ofa u Madridu pre dve sezone, kada je u poražen u borbi za Fajnal-for Evrolige sa 3:2 u seriji.

Ukoliko Real odigra loše i u tim mečevima, to bi moglo da upali "alarme" u Madridu. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu