Nova vest
Košarka 11

4.10.2024.

15:31

Poznata kazna za Kampaca: Zvezdu će ovo razbesneti, a tek Partizan...

Košarkaš Reala Fakundo Kampaco neće biti suspendovan već samo novčano kažnjen zbog incidenata na meču protiv Bajerna i igraće protiv Partizana u drugom kolu Evrolige, objavila je španska "Marka".

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/Filip Singer


Kako tvrdi renomirani španski list, Argentinac će sigurno biti kažnjen zbog incidenta na kraju utakmice igrane u četvrtak u kojoj je Real izgubio od Bajerna u Minhenu (89:97), ali najverovatnije samo novčano.

Nezadovoljan odlukom arbitara, Kampaco je ušao u verbalni sukob sa sudijama posle čega je dobio drugu tehničku grešku, samim tim i isključenje.

 


"Na osnovu onoga što su sudije prikazale u zapisniku, Evroliga je otvorila istragu protiv Kampaca zbog njegovih protesta u poslednjim sekundama utakmice protiv Bajerna ovog četvrtka. Bek je verovao da je fauliran na putu za tri poena kojim je Real mogao da izjednači, u tom trenutku je bilo 92-89 za Bajern. Madriđanin je kažnjen tehničkom, a kasnije je diskvalifikovan jer nije prestajao sa protestima, zbog čega je dobio drugu tehničku. Kampaca je morao da drži njegov saigrač Serž Ibaka ne bi li ga skloninio podalje od sudija na koje je nastavio da viče sa distance", stoji u tekstu "Marke".

Dalje se navodi da će disciplinski sudija Evrolige biti taj koji će odlučiti da li postoji bilo kakva osnova za finansijsku ili kaznu suspenzijom za Kampaca.

"Rasprava bi trebalo da bude početkom sledeće nedelje. Na osnovu najnovijih odluka kojima smo svedočili i pod uslovom da nije bilo ozbiljnih uvreda, najverovatnije će stvar biti rešena novčanom kaznom", nastavlja dalje "Marka".

Razlog zbog čega "Marka" smatra da će Kampaco biti kažnjen samo finansijki leži u prošlosezonskoj kazni za Vejda Boldvina.

"Prošle sezone, Vejd Boldvin, tad košarkaš Makabija, kažnjen je sa 3.500 evra pošto se suočio sa jednim od sudija na meču koji je izraelski tim igrao protiv Baskonije u Vitoriji. On je takodje tražio faul, i čak je bacio loptu pored sudije", podseća "Marka".

Španski list na kraju teksta podseća i na kaznu za košarkaša Crvene zvezde Miloša Teodosića koji je suspendovan sa dve utakmice zbog incidenta na gostovanju Efesu, ali "Marka" smatra da je situacija bila "mnogo gora nego što se desilo sa Kampacom".

"Prošle sezone, Teodosić je dobio dve utakmice suspenzije u Evroligi i kaznu od 15.000 evra zbog nepoštovanja španskog sudije Huana Karlosa Garsije Gonzalesa. U ovom slučaju je bilo mnogo gore nego što se desilo sa Kampacom, pošto je srpski košarkaš, van sebe, bio diskvalifikovan kad su mu već dodeljenje dve tehničke greške, posle čega je jurio sudiju po terenu", zaključuje se u tekstu "Marke".
 

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu