Nova vest
Košarka 123

19.3.2024.

23:59

"Grobari" strepeli; Doužer presudio; Obradović: "Sreća je ovog puta bila na našoj strani"

Košarkaši Partizana su savladali Baskoniju u "Beogradskoj areni" rezultatom 87:83, u okviru 30. kola Evrolige.

Izvor: B92.Sport

Peđa Milosavljević/Starsport

Crno-beli se nalaze na 10. mestu elitnog takmičenja sa skorom 14-16, dok je Baskonija deveta sa 16-14.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Frenk Kaminski sa 20 poena i po tri skoka i asistencija. Pratio ga je Bruno Kaboklo sa dabl-dabl učinkom, odnosno 18 poena i 13 skokova. Dvocifren je bio i Kevin Panter sa 18 poena i šest asistencija.

Kod Baskonije, istakao se Markus Hauard sa 26 poena, pratili su ga Čima Moneke (4sk) i Met Kostelo (7sk) sa po 13 poena, a dvocifren je bio i Vanja Marinković sa 11 poena. 

Crno-bele u nastavku duplog programa Evrolige, već u četvrtak očekuje duel sa aktuelnim šampionom Realom, takođe u "Beogradskoj areni" od 20 časova i 30 minuta.

Utakmicu između Partizana i Baskonije, pratili ste UŽIVO uz live blog B92.Sport

Završeno

18:32

(23:16, 21:26, 25:18, 18:23)
  PAR   BAS  
  87 : 83  

23:51

Toliko od nas za večeras!

Ispratili smo pobedu Partizana nad Baskonijom 87:83, u okviru 30. kola Evrolige.

B92.Spot vam želi Laku noć!

23:51

Izjava Kabokla

Izvor: B92.Sport

23:51

Izjava Doužera

Izvor: B92.Sport

23:07

Obradović pohvalio navijače:

"Još jednom naši navijači prave čudo, odanost, šta je... Energija koju daju, ja nisam doživeo nikada. Rekao sam da šutiraju dosta za tri, imaju dobar procenat. To je bio ključ utakmice, da ne šutiraju takve procente i toliki broj pokušaja. Hauard je šutnuo 11 puta, imao je utakmice kada je šutirao i 22 puta. Sve to je produkt načina na koji igraju. Svi osim Kocara su sposobni da šutiraju za tri poena. Imali smo odlične periode, bilo je i perioda kada smo olako gubili prednost. Dozvolili smo im da se vrate. Imali su šansu da se vrate, srećom na dve razlike smo imali taj napad, Pi-Džej je preuzeo odgovornost i pogodio. Kada igrači imaju samopouzdanje, ponekad lopta i ulazi. U tom smislu idu pohvale igračima."

22:58

Konferencija Obradović:

"Teška utakmica. Pre utakmice pričali smo o tome kako Baskonija igra. Pokušavaju da trče, šutiraju za tri mnogo. Srećan sam što njihov procenat šuta za tri nije bio kao na nekim prethodnim mečevima."

22:44

Kaminski posle pobede:

"Bila je velika rupa u našem timu zbog izostanka Zeka Ledeja. Znamo da je Kevin (Panter, prim. aut.) naš kapiten, ali Zek je naš emocionalni lider. Bruno (Kaboklo) i ja smo mislili na njega, morali smo da istupimo, da pokrijemo njegovu rolu, posebno na domaćem terenu, gde on najviše donosi pred ovom publikom. Morali smo da igramo za našeg brata, u važnoj utakmici sezone. Ne možeš da dobiješ obe utakmice, ako ne pobediš u prvoj. Stiže nam najbolji tim Evrolige. Veoma važan meč za nas. Kada smo igrali u Madridu, video sam šta taj rival znači saigračima, zbog svega što se desilo prošle godine. Spremićemo se sutra, bićemo spremni, ali neke tralaljavosti u igri moramo da ispravimo, jer protiv Reala se sa time nećemo izvući"

22:43

Obradović posle meča:

"Srećan sam zbog pobede, ali ima stvari sa kojima nisam zadovoljan. Posebno sa ta dva poseda kod kojih smo "uhapsili" loptu. Poslednji napad je bio korektan i sreća je ovog puta bila na našoj strani."
 

22:42

Statistika
Sofascore

22:41

Kaboklo posle pobede

"Veoma sam ponosan, radio sam jako. Bio sam u mogućnosti da odigram dobar meč i da Partizan pobedi. Igrali smo dobro, u trećoj i četvrtoj deonici smo imali greške, ali smo uspeli da se reogranizujemo i pobedimo. Naredne četiri utakmice su veoma važne, hoćemo da završimo ovu našu misiju."

Podeli:

Komentari 123

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Povratak otpisanog

Društvena mreža X (Twitter), čiji je izvršni direktor Ilon Mask, podnela je novi zahtev za dozvolu da radi u Brazilu, nakon što su platili kazne.

Tanjug

8:10

4 h

Novo Sport Video Menu