Nova vest
Košarka 3

5.10.2024.

9:28

Bajernova "lepotica" od 110 miliona u kojoj je "pao" Real FOTO

Košarkaši Bajerna odigrali su protiv Reala prvi evroligaški meč u novoj Areni, SAP Gardenu, koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta i donosi potpuno novu dimenziju doživljaja.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/LEONHARD SIMON

Nova, moderna hala, nalazi se u okviru znamenitog Olimpijskog parka, u blizini kultnog fudbalskog stadiona, dobro poznatog i dragog zvezdašima, a sagrađena je baš na mestu gde se nekada nalazio "Radstadion", svojevremeno podignut za potrebe olimpijskih igara 1972. godine u ovom gradu.

Na "Radstadionu" su se održavale biciklističke trke na pomenutim Igrama.

Taj objekat srušen je 2015. godine kada se već razrađivao plan o izgradnji nove multifunkcionalne hale.

Košarkaši Bajerna od ove sezone su se uselili u novo zdanje kapaciteta 12.500 mesta, bio je to i prvi meč Bavaraca u novoj hali, ali ne i prvi sportski događaj odigran u "SAP" Gardenu. 

Prethodno, 27. septembra hokejaši Bafalo Sejbrsa i Red Bul Minhena odigrali su egzibicioni meč.

Prvoj evroligaškoj utakmici u "SAP Gardenu" prisustvovao je i čelnik najjačeg evropskog takmičenja Dejan Bodigora.

Prvi radovi na izgradnji hale krenuli su 2019. godine, bilo je zastoja tokom pandemije korona virusa, a završena je ovog leta. Sav posao koštao je investitora 110 miliona evra.

Košarkaši Bajerna su već u prvoj utakmici osetili "moć" nove i veće arene, na krilima navijača potukli su madridski Real sjajnom igrom u 4/4 koju su dobili rezultatom 33:16.




 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Povratak otpisanog

Društvena mreža X (Twitter), čiji je izvršni direktor Ilon Mask, podnela je novi zahtev za dozvolu da radi u Brazilu, nakon što su platili kazne.

Tanjug

8:10

3 h

Novo Sport Video Menu