Nova vest
Košarka 9

4.10.2024.

9:52

Spanulis uprkos sukobu: "Željko Obradović je genije"

Vasilis Spanulis, legenda grčke košarke, biranim rečima govorio je o Željku Obradoviću i Dušanu Dudi Ivkoviću.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Profimedia

Upravo dvojicu srpskih trenera vidi kao najbolje u istoriji košarke na "starom kontinentu".

Sa Obradovićem je sarađivao u Panatinaikosu, sve do 2010, kada je sve šokirao i prešao u Olimpijakos. Od tada nije baš u dobrim odnosima sa sadašnjim trenerom Partizana.

Ako volite košarkaški fantazi, imamo za vas Euroleague Selektor

"On je genije. Jedan od najboljih, ako ne i najbolji trener u istoriji evropske košarke. Možete dosta da naučite ako ste svaki dan pored njega. Od srca mu se zahvaljujem na onome što me je naučio i poverenju koje mi je ukazao. Naučio me je, pokazao, verovao. To što sam imao lidersku ulogu kod njega dalo mi je krila", rekao je Spanulis i dodao:

"Neke stvari su važnije od drugih. Najvažnije mi je da lepo spavam noću. Spavam dobro, a i gospodin Obradović. Život ide dalje. Njemu i njegovoj porodici želim sve najbolje i zahvaljujem mu se na četiri godine provedene zajedno".

Sa Ivkovićem je radio od 2010. do 2012, a vrhunac je bila titula u Evroligi, ali i u Superligi Grčke, prve posle 15 godina.

"Veliki je bio", ističe Spanulis i zaključuje:

"Zajedno sa trenerom Obradovićem, njih dvojica su najbolji treneri u istoriji evropske košarke. Bio je drugačiji od Obradovića. Duda mi dao krila da poletim. Podigao mi je moral i dao slobodu da pokažem talenat, gradeći tim oko mene. Imali smo sjajan odnos. Išli bismo na kafu i pričali o treningu. Podrška koju je pružio bila je vrhunska. Bio je vrh. Uvek sam osećao strahopoštovanje i strah pored njega. Znao je da pravi timove bez mnogo novca i razvija igrače. Pokrenuo je moju karijeru, verovao je mom talent i razumeo šta mogu da dam timu".

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu