Nova vest
Košarka 9

19.3.2024.

16:37

Dozet o Monekeu: Interesovanje je postojalo

Sportski direktor Crvene zvezde Milan Dozet kaže da su crveno-beli bili zainteresovani za Čimu Monekea, košarkaša Baskonije.

Izvor: Meridian sport

Srđan Stevanović/Starsport

Moneke je u izjavi pred meč sa Partizanom kazao da nije upoznat sa tim da je imao ponudu kluba sa Malog Kalemegdana.

U međuvremenu, Dozet je izneo detalje o čitavoj priči.

"Sedmog januara smo dobili informaciju od našeg čoveka koji prati igrače iz Amerike da je Čima Moneke precrtan u Sakramentu. Tada smo došli na ideju da bi mogli da kontaktiramo njegovog agenta, odnosno hteli smo da vidimo da li je igrač za Crvenu zvezdu ili nije. Duško Ivanović u tom trenutku nije bio za to da angažujemo Monekea, kao ni na početku ove sezone. Ista situacije je bila i sa Markusom Hauardom i Brendonom Dejvisom", rekao je Dozet za "Meridian sport" i dodao:

"On je sjajan igrač. Kada je bio u Beogradu, čak smo mu i dali majice navijača i dres Miloša Teodosića. Mislim da mu se sviđa atmosfera u Areni, kao što je i sam rekao. Interesovanje za njega je postojalo, ali nažalost nije došlo do saradnje".

Moneke igra jako dobro ove sezone, a u proseku beleži 14,4 poena, 6,9 skokova i 1,6 asistencija.

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Bog na pauzi VIDEO

Sony ove godine nema sreće sa adaptacijama video-igara - prvo su naišli na trnovit put kada je u pitanju Horizon, a sada se javlja problem i sa franšizom God of War.

B92

13:53

2 h

Novo Sport Video Menu