Nova vest
Košarka 176

3.10.2024.

23:20

UŽIVO Novi poraz Partizana u Vitoriji; ŽOC: "Samo koncentracija, detalji..."; Javio se Igor Rakočević

Košarkaši Partizana izgubili su od Baskonijie 88:82 u Vitoriji na otvaranju Evrolige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ADRIAN RUIZ HIERRO

Evroliga, 1. kolo

Baskonija – Partizan 88:82
Dvorana: "Buesa arena"
Sudije: Lotermozer, Pastusjak, Bisang

Prošle sezone oba tima slavila su u duelima pred svojima navijačima, a Partizan u Vitorij nije uspeo da prekine negativnu tradiciju i upiše trijumf kao gost, prvi put posle 2001. godine.

U ekipi Partizana najefikasniji su bili Tajrik Džons sa 22 poena i Brendon Dejvis sa 20 poena. Kapiten Vanja Marinković postigao je 11 poena, Ife Lundberg 10, a Ajzak Bonga osam poena uz četiri skoka.

Baskoniju je predvodio Markus Hauard sa 17 poena, Timoti Luvavu sa 15, Tadas Sedekerskis sa 14 poena i šest skokova i Čima Moneke sa 13 poena.

Sva dešavanja iz Vitorije možete pratiti u LIVE BLOG-u na B92.sport:

Uživo

17:06

Semafor
16:17, 16:21, 27:21, 29:22
  BAS   PAR  
  88 : 82  

23:20

Laso: "Bilo nam je potrebno ovo"

"Pre svega, čestitke mom timu na pobedu, mislim da je zaslužena, timska. Radili smo jako ceo meč odbrambeno, a defanzivno smo u drugom poluvremenu bolje razumeli kako su igrali. Srećan sam zbog pobede i zbog toga što je ovo naša prva utakmica kod kuće i mislim da su nas navijači pogurali do trijumfa.- Mislim da nam je ovakva utakmica bila potrebna, jer nam je bilo potrebno da potrošimo dosta energije fizički. Tako se postaje bolji", rekao je Laso.

EPA-EFE/ADRIAN RUIZ HIERRO

23:03

Obradović na konferenciji: "Detalji - ostalo je bilo korektno"

"Dobra utakmica, mislim da su male stvari odlučile meč. Tri puta u tranziciji nismo dobro koristili loptu kako treba da postignemo poene, a Baskonija je poentirala na kraju napada četiri puta i to je bila glavna razlika na ovom susretu".

O Brednonu Dejvisu?

"Jasno je da je odigrao dobru utakmicu. Mali detalji su odlučili, u tranziciji, nismo smeli da dopustimo te šuteve u poslednjim trenucima napada, Baskonija je dala tri šuta za tri poena. Mnogo poena u drugom poluvremenu smo primili. I to su razlozi zbog kojih smo mi na kraju izgubili meč. Odbrana je bila takva da smo imali nula ili jedan faul samo i dopuštali smo lake koševe. Sve ostalo je bilo korektno. Ovo je samo prvi meč, vraćamo se radu".

23:02

Sedekerskis: Počeli smo pobedom protiv jednog Partizana

"Super važna pobeda. Novi tim sa novim igračima i moramo da gradimo samopouzdanje, a počeli smo pobedom protiv jednog Partizana. Ovi navijači su sjajni, a imamo u svlačionici sjajne momke i napravili smo odličnu hemiju"


 

22:56

Javio se Igor Rakočević

Svom bivšem klubu čestitao na pobedi protiv Partizana.

22:55

22:49

Sofascore

22:48

Obradović: Samo koncentracija

"Nismo mnogo pali, samo smo primili neke ključne poene na kraju napada njihovog. Samo moramo da budemo skocentrisani na te stvari. Čestitam Baskoniji na pobedi", rekao je Obradović.
 

22:47

Laso: Jasno nam je bilo šta hoćemo

"Znam šta znači igrati ovde, igrao sam ovde dugo i znao sam da bez navijača ne bismo pobedili. Ovo nam mnogo znači, jasno nam je bilo šta hoćemo da radimo i ovi ljudi su nam dali tu snagu", rekao je rener Baskonije.

22:40

Luvavu: Velika pobeda

"Osećaj je sjajan i ovo je velika pobeda, imali smo poraz od Tenerifa i ovo je pravi početak sezone pre dnašom publikom. Ovo je timska pobeda i svi su doprineli, veliko je ovo za nas. Znali smo da će Partizan biti čvrst. Naš ofenzivni deo je u drugom poluvrmeenu bio bolji, imali smo lakše šuteve, bolje procente i trebalo nam je ovako nešto pred naćim navijačima. To je bio ključ. Ofanzivno smo bili bolji u drugom poluvremenu, ali smo tokom celog meča bili dobri u odbrani", rekao je Francuz.

Podeli:

Komentari 176

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Mask pobesneo: "OpenAI je zlo"

Ilon Mask kritkovao je OpenAI-jeve zahteve za ekskluzivnim finansiranjem nakon njihove rekordne runde finansiranja od 6,6 milijardi dolara, eskalirajući napetosti s tom kompanijom od njegovog odlaska iz nje 2018. godine.

Zimo

21:30

2 h

Novo Sport Video Menu