Nova vest
Košarka 2

3.10.2024.

16:20

Partizan ili Zvezda? Moneke izabrao, pa otkrio detalje o Lundbergu i Vašingtonu

Ove večeri od 20.30 Baskonija i Partizan svojim duelom u Vitoriji od 20.30 otvaraju novu sezonu Evrolige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Uoči početka nove "evroligaške žurke", jedan od najboljih igrača Baskonije Čima Moneke je bio gost podkasta "Triple Threat".

Tim povodom je letošnja velika želja crno-belih, ali i dalje uzdanica španskog tima, upitana da analizira srpske timove i izabere ko mu je draži, Partizan ili Crvena zvezda

"Partizan je neverovatan. Ima samo jednog igrača koji je bio u timu prošle sezone. Kompletno nov sastav. Toliko mnogo promena. Po mom mišljenju, mislim da imaju trojicu plejmejkera koji su, verovatno, najbolji u timu. To je Karlik Džons", istakao je Moneke, a onda zastao i uzdahnuo:

"Mnogi ljudi ne znaju priče sa Dvejnom Vašingtonom i Ifeom Lundbergom. Ife ima neverovatno samopouzdanje. Jedna priča o Ifeu. Igrao je za Manresu, pre pet, šest godina. Momci u tom timu su mi rekli, svim je pričao da će biti u Evroligi, da će biti u NBA. On želi da bude najbolji. Nekoliko puta je u Bolonji spasavao ceo tim".

Potom, ispričao je kako je upoznao Dvejna Vašingtona.

"A Dvejn Vašington... Čoveče. Bila je predsezonska utakmica u Sakramentu, video sam ga, a nisam znao ko je i tada i rekao: "Ovaj momak je elita. Sa pravim trenerom i samopouzdanjem, ovaj momak može da bude 'gejmčejndžer'."

Zatim je izabrao stranu:

"Tajrik Džons i Brendon Dejvis će imati neverovatnu godinu. Čini mi se da mi se svi oni više sviđaju malo više od Zvezde".

Ipak, izneo je pohvale i o Crvenoj zvezdi.

"Takođe, sviđa mi se šta je Zvezda uradila. Kodi će imati veliku godinu, Ajzea Kenan, takođe, jako je jeftin na fantaziju. Čini mi se da će biti dobra godina za Srbiju. Ali, ulazak u plej-of, ne znam. Osećam da su u plej-in rangu, ali videćemo. ko bude zdraviji ide dalje", zaključio je Moneke.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu