Nova vest
Košarka 2

3.10.2024.

16:31

"Da nije bio u Šarlotu, igrao bi za Partizan – NBA reciklira igrače"

Francuski košarkaš Frenk Nilikina imao je interesantan put do beogradskog Partizana.

Izvor: Basketnews

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Frenk Nilikina je svojevremeno bio velika nada Njujork Niksa i 8. pik sa NBA drafta, a o njegovoj karijeri smo već opširnije pisali.

"Blizak sam sa ljudima kao što je Matijas Lesor, ali pratim i košarku. Volim da gledam utakmice, čak iako je drugačiji stil, radi se o visokom kvalitetu košarke", rekao je Nilikina o Evroligi, prenosi Basketnews.

 


On je prošle sezone potpisao ugovor sa Šarlot Hornetsima i brzo se povredio pa je u februaru ostao bez ugovora i potom bio bez kluba do dolaska u Partizan.

"Želeo je da igra na visokom nivou i da se takmiči za nešto. Želeo je da njegov tim ima velika očekivanja od njegove igre, ali je NBA san već živeo i želeo je da oseti tu vatru u sebi još jednom", rekao je njegov agent Olivije Maze za Basketnews.

Partizan ga je doveo ovog leta, ali je bio velika želja kluba i godinu dana ranije.

"Da nije bio u Šarlotu, igrao bi za Partizan još prošle godine", rekao je generalni menadžer Partizana Zoran Savić, a Olivije Maze je potvrdio i dodao:

"Kada smo im rekli da je Frenk i ovog leta na tržištu, momentalno su reagovali", kaže Nilikinin agent.

Frenk Nilikina je želeo da ostane u NBA ligi i čekao je pravu ponudu, ali...

"Razmišljao sam mnogo o tome. Ostanak u NBA ligi mi je bio prioritet, ali nisam dobio ono što sam tražio i ovo je za mene bila velika prilika. Kada me je Partizan opet pozvao, nisam mnogo razmišljao. Željko i ja smo imali sjajan razgovor i brzo smo se skapirali, pa  sam pokušavao da dobijem šansu sa malo više vremena za igru u sredini u kojoj mogu da uživam. Srećan sam što se sve to dogodilo", rekao je Nilikina.

Novi kolektivni ugovor NBA lige je napravio veliku razliku između glavnih igrača i igrača uloge.

"Ne znam šta da kažem na to. Nekada ti glavni igrači postanu igrači uloge i obrnuto. Sve zavisi od tajminga i situacije, nimalo nije lako. NBA liga samo reciklira igrače, mnogo je reciklaže u toj ligi da tako kažem. Imate 60 novih igrača koji dođe svake godine i kada pogledamo malo dublje, videćemo da prosečna NBA karijera traje manje od 4 godine", rekao je Nilikina.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu