Nova vest
Košarka 3

3.10.2024.

15:39

"Da imam šuteva kao Hauard ili Belineli..."

Košarkaš Zvezde Ajzea Kenan je govorio za "Eurohoops" o Crvenoj zvedi, očekivanjima od predstojeće sezone i ličnim ciljevima.

Izvor: Eurohoops

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
KK Crvena zvezda

Crvena zvezda Meridianbet ove sezone dobila je pravo pojačanje u Ajzeji Kenanu, američkom beku koji svojim stilom igre donosi nešto što klub već dugo nije imao.

Kenan se već istakao kao sjajan strelac i fizički izdržljiv igrač koji pruža maksimum na oba kraja terena. Njegova energija i spremnost da se bori u odbrani, uz NBA pedigre i reputaciju izuzetnog šutera u Evroligi, čine ga ključnom akvizicijom za beogradski tim.

Iako je tek na početku svog angažmana u Crvenoj zvezdi, Kenan je već demonstrirao deo svog potencijala u nastupima protiv Dubaija i Mornara. Ipak, najbolji momenti za ovog 33-godišnjeg Amerikanca tek slede, možda već u duelu sa Parizom na otvaranju Evrolige. 

Govoreći za "Eurohoops", Kenan je podelio svoja iskustva o prilagođavanju novoj sredini i istakao da je vatrena podrška beogradske publike jedan od ključnih faktora zbog kojih je odabrao Zvezdu. 

"Dobar je osećaj. Imamo dobru grupu momaka i sjajnog trenera. Razgovarao je sa mnom i dao mi samopouzdanje u vezi sa onim što želi da izgradi, dopuštajući mi da budem ono što jesam. Uz njegov cilj da pobeđujemo, da stignemo do plej-ofa, a nadam se i do Fajnal fora, to su sve stvari u kojima želim da učestvujem. Organizacija je sjajna, i zato mi je bilo lako da dođem", rekao je Kenan za "Eurohoops".

Nakon dve godine u Olimpijakosu, gde je već bio deo žestokog rivalstva sa Panatinaikosom, Kenan je sada spreman za još jednu veliku sportsku bitku, ovaj put na "večitim derbijima" između Zvezde i Partizana.

"Volim takvu atmosferu i takve utakmice. Imamo jedne od najboljih, ako ne i najbolje navijače u Evroligi. Biti deo ove porodice i pritom ne morati menjati boje, velika je motivacija, i uzbuđen sam što ću pokušati da uradim nešto što nije urađeno ranije. To što sam bio deo grčkog rivalstva pripremilo me je za beogradski derbi. Još jedna sjajna prilika da izađemo na teren, takmičim nse sa braćom, sa timom, da pokušamo da pobedimo i završimo posao onako kako treba", naglasio je.


Kenan je svestan izazova pred sobom, ali veruje da je Crvena zvezda ove godine spremna za značajan iskorak na evropskoj sceni.

"Mislim da imamo prave igrače da napravimo pomak, ali moramo da idemo korak po korak. Svi smo novi ovde, pa moramo da gradimo hemiju. Sviđaju mi se naše šanse protiv bilo koga", jasan je bio Kenan.

Takođe, Kenan je posebno uzbuđen što će igrati uz legendarnog Miloša Teodosića, kojeg izuzetno poštuje.

"Definitivno ću ga dosta toga pitati. Mnogo mi znači da igram sa njim. Mrzeo sam da igram protiv njega jer sam znao koliko je talentovan. Ja sam defanzivac, a način na koji igram odbranu, činjenica da je i dalje uspevao da pravi takve pasove, samo pokazuje koliko je dobar igrač i koliko voli i poštuje ovu igru. Biti na terenu sa njim, sa šuterom poput mene, ne mogu da dočekam", poručio je prvotimac Zvezde.

U razgovoru je naveo da mu je, tokom boravka u Evropi, najviše pomogao bivši saigrač iz UNIKS-a, što mu je olakšalo prilagođavanje evropskom stilu igre.

"Džamar Smit. Dobar igrač. Bio mi je saigrač u prvoj godini u Evropi, kada smo igrali Evrokup. Pomogao mi je da mnogo brže naučim igru, pokazao mi je kako da pronađem svoja mesta na terenu, i naučio me svemu što treba da znam kako bih se nosio sa evropskom košarkom, jer je znao da imam potencijal da igram u Evroligi. I danas se čujemo, daje mi savete", objasnio je on.

Kenan je priznao i da bi mogao postići još više s većom ofanzivnom ulogom u timu, a konkurenciju u Evroligi vidi kao izuzetno jaku, pogotovo među šuterima s kojima se već susretao.

"Igrači protiv kojih igram uvek imaju mnogo više šuteva nego ja. Ko zna, da imam šuteva kao Markus Hauard ili Belineli, možda bi bilo drugačije. Trudim se da ostanem efikasan i radim ono što tim traži. Ali, ako bih imao takve šanse i šuteve, nebo je granica", zaključio je Kenan za "Eurohoops".

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Džo Rogan skinut sa trona

Američki podkaster Džo Rogan još jednom je svrgnut sa prvog mesta na Spotify listi strimova - novi "šampion" je jedan od njegovih nedavnih gostiju.

B92

12:30

5 h

Novo Sport Video Menu