Nova vest
Košarka 0

3.10.2024.

15:01

Situacija po Makabi iz Tel Aviva postaje sve teža

Košarkaški klub Makabi iz Tel Aviva razmatra da strane igrače koji nastupaju za taj tim ne vodi kući nakon meča sa Asvelom u Beogradu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Bezbednosni rizici su i te kako veliki posle raketiranja Tel-Aviva i ostalih izraelskih ciljeva od strane Irana, zbog čega će klub najverovatnije doneti odluku da strance ostavi u Beogradu, do narednog meča sa Monakom u gostima.

To bi značilo da će Džordan Lojd, Rokas Jokubaitis, Džejlen Hoard, Venjen Gabriel, Levi Rendolf, Hasiel Rivero i Alfa Kaba do te utakmice raditi van ostatka ekipe i ostatak ekipe će u Izraelu raditi bez njih.

To će, naravno, dodatno otežati ionako tešku situaciju za "Ponos Izarela", koji od prethodne sezone svoje mečeve kao domaćin ne igra u svojoj zemlji, u svom gradu, već u prestonici Srbije, u hali "Aleksandar Nikolić".

Prema navodima izraelskih medija, Džordan Lojd pokazuje najveću zabinutost povodom povratka u Tel-Aviv, nije raspoložen da se vraća posle meča, a slično razmišljaju i ostali stranci dok su im iz kluba poručili "da se strpe i da ne donose ishitrene odluke".

Zbog eskalacije sukoba na Bliskom Istoku i mogućeg novog raketiranja od strane Irana, razmišlja se i o scenariju da kompletna ekipa ostane u Beogradu do meča sa Monakom.

Nedavno je Hapoel iz Tel Aviva dao dozvolu šestorici stranaca da se ne vraćaju u taj izraelski grad posle meča u Beogradu, u okviru Evrokupa, što su ti igrači, na čelu sa trenerom Stefanosom Dedasom, i učinili.

Standings provided by Sofascore


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Džo Rogan skinut sa trona

Američki podkaster Džo Rogan još jednom je svrgnut sa prvog mesta na Spotify listi strimova - novi "šampion" je jedan od njegovih nedavnih gostiju.

B92

12:30

5 h

Novo Sport Video Menu