Nova vest
Košarka 1

3.10.2024.

12:06

Dobrić: "Pariz može svakome da da 100 poena" VIDEO

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Dobrić prokomentarisao je ekipu Pariza, kojem crveno-beli gostuju na premijeri Evrolige.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Etiketa "debitanta" ipak ne čini da se o Parizu misli kao o timu koji je zalutao u takmičenje. U pitanju je, zna se, šampion Evrokupa koji je to takmičenje osvojio sa samo jednim porazom.


Evrokup je proglasio Parižane kao "najboljim osvajačem" drugog po jačini evropskog takmičenja.

Zvezdu, otuda, čeka izuzetno težak posao na startu elitnog takmičenja, svestan je toga i Ognjen Dobrić koji je dan pred utakmicu govorio o narednom protivniku.

"Počinje evroligaška sezona, jako bitan meč za nas, da otvorimo sezonu kako treba. U ABA ligi nismo počeli na pravi način i želimo da to ispravimo i da ne krenemo tako i u Evorligi", kaže Dobrić.

Izvor: B92.sport

U teoriji, brza igra Pariza se može amortizovati, postoji plan, međutim biće potrebno mnogo truda da se takva taktika realizuje na terenu.

"Pariz je ekipa koja igra sa velikom energijom i na veliki broj poseda i poena. Ako želimo da dođemo do pobede mislim da to moramo da im uskratimo, da to malo usporimo i da igramo na naš način".

Prema rečima Dobrića, ekipa nikako ne sme da uđe u ritam rivala. To nikako ne bi bilo dobro.

"Ako se uđe u njihov ritam, tada mogu da pobede bilo koga, mogu da daju 100 poena bilo kome. Imaju taj kvalitet, energiju, i sigurno da će biti i uzbuđeni što igraju Evroligu prvi put. Daće "sto posto" i moramo da odgovorimo na to na naš način, da ih usporimo, da ih uvedemo u naš ritam".

Pariz je u danima pred meč sa Zvezdom saopštio da su sve karte za meč rasprodate. Kapacitet hale "Adidas" je 8.000 mesta.

Izvor: B92.sport

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Džo Rogan skinut sa trona

Američki podkaster Džo Rogan još jednom je svrgnut sa prvog mesta na Spotify listi strimova - novi "šampion" je jedan od njegovih nedavnih gostiju.

B92

12:30

2 h

Novo Sport Video Menu