Nova vest
Košarka 5

3.10.2024.

11:45

Sferopulos poziva na oprez pred Pariz: "Sigurno će biti kao Dubai" VIDEO

Janis Sferopulos, trener košarkaša Crvene zvezde, najavio je početak Evrolige i utakmicu sa Parizom.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Peđa Milosavljević/Starsport

Zvezda u četvrtak putuje u Pariz, gde će u petak (21.00) sa istoimenim timom otvoriti svoju sezonu Evrolige.

Sferopulos je pohvalio ekipu Pariza i pozvao na oprez.

"Igramo u gostima, a svaka utakmica u gostima nije laka. To znači da moramo da ostanemo fokusirani. Imamo plan kako da igramo protiv njih. Veoma je bitno da se držimo tog plana. Pariz je tim koji dugo igra zajedno, tu je većina igrača iz prošle sezone, uz neke nove. Iako su promenili trenera, igraju slično kao i prošle godine. Moramo da igramo jako dobro da bi kontrolisali ritam utakmice", rekao je Sferopulos i dodao:

"Moramo da uđemo u sezonu sa puno truda. Želimo da ove sezone budemo fokusirani na plan, da se borimo za svaku utakmicu i na kraju ćemo videti šta ćemo uraditi".

Grčki stručnjak ističe da je najveći kvalitet Parižana timska igra, ali ne beži od toga da imaju i neke sjajne individualce.

Izvor: B92.sport

"Šorts, Hifi... Imaju mnogo dobrih igrača, ali način na koji oni igraju je jedinstven. Oni sigurno imaju neke igrače koji sigurno imaju više lopte u rukama i sve organizuju, kreiraju i daju poene, ali sigurno je da ne smemo da potcenimo nikoga jer oni igraju dosta dobro kao tim. Dosta su utemeljeni kao tim", dodao je Sferopulos.

Trener crveno-belih upitan je i da li misli da će njegov naredni protivnik imati dodatnu motivaciju s obzirom da se radi o evroligaškom debiju.

"Kao i Dubai što je bio posebno motivisan, sigurno je da će i Pariz biti posebno motivisan. Pročitali smo da je utakmica rasprodata. Bićemo spremni za njihov entuzijazam", podvukao je Sferopulos.

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Džo Rogan skinut sa trona

Američki podkaster Džo Rogan još jednom je svrgnut sa prvog mesta na Spotify listi strimova - novi "šampion" je jedan od njegovih nedavnih gostiju.

B92

12:30

1 h

Novo Sport Video Menu