Nova vest
Košarka 3

2.10.2024.

20:20

Avramović izabrao putnike na F4 Evrolige – pričao i o Obradoviću

Košarkaš CSKA iz Moskve Aleksa Avramović prognozirao je putnike na Fajnal-for Evrolige.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Elitno takmičenje kreće u četvrtak, a zbog zabrane nastupa ruskim klubovima, deo njega neće biti ni srpski reprezentativac.

Igrajte sa nama Euroleague Selektor

Avramović smatra da učesnike završnog turnira treba tražiti među ekipama poput Reala, Panatinaikosa, Olimpijakosa i Fenera.

"Navijaću za Partizan i gledaću mečeve Crvene zvezde, u tom timu je mnogo mojih prijatelja. Za šanse je još rano da se priča, sastav se mnogo promenio, tako da ce biti veoma zanimljivo. Ali favoriti u ovoj sezoni su bez sumnje četiri tima – Real Madrid, Panatinaikos, Olimpijakos i Fenerbahče. Bar tri ekipe odatle će biti na Fajnal-foru", rekao je Avramović za ruski "Okko".

Avramović je u prethodne tri sezone sarađivao sa Željkom Obradovićem.

"To su njegova dostignuća, naravno svi trofeji koje je osvojio, a njegova predanost košarci je impresivna. Pomogao mi je da postanem bolji na terenu – bilo je mnogo različitih finesa i situacija sa kojima smo se susretali svakog dana. To nije nešto konkretno, već pre pomoć u svakoj pojedinačnoj situaciji na parketu. Kako se prilagoditi u ovoj ili onojoj situaciji tokom meča. On to odlično razume. Uveren sam da sam nakon tri godine rada s njim porastao kao igrač i postao bolji", dodao je Aleksa.

Inače, Avramović je u novoj pobedi CSKA nad Astanom postigao tri poena.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

To je bila "greška"

Funkcija koja se pojavila mnogim PlayStation 5 igračima i koja ih je iznervirala bila je, kako kaže Sony - greška.

B92

20:00

3 h

Novo Sport Video Menu