Nova vest
Košarka 2

2.10.2024.

9:20

"Zvezda i Partizan – dve potpune kontre"

Bivši košarkaš i reprezentativac Duško Savanović govorio je o predstojećoj sezoni u Evroligi, ali njenoj budućnosti.

Izvor: Meridiansport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Elitno košarkaško takmičenje jubilarnui 25. sezonu započinje u četvrtak.

“Bilo bi dobro da je zatvorena liga, da bude sistem bude kao NBA, da imamo konferencije… Ali za to su potrebna stalna tržišta, razna biroktratija u domaćim prvenstvima. Istovremeno, u takvoj situaciji timovi moraju da izađu iz domaćih liga. Dobra ideja, ali je potreban model saradnje, kako da se napravi. Mislim da će se na kraju to i desiti”, rekao je Savanović za Meridian sport.

Trofej brani Panatinaikos, a Savanović navodi da nije baš najbolji prognozer.

“Mnogo mi je rano… Iskusan sam i zreo da znam da u oktobru ništa ne može da se predviđa. Da mi je neko rekao prošle godine da će Panatinakos da osvoji, ne bih mu verovao. Ovi koji sad traže formu, a pogode u je februaru imaju najveće šanse”.

Tema su bili i večiti rivali.

“Dve potpune kontre. Zvezda je zadržala sve što je mogla, a Partizan sve promenio. Zvezda je rasterećena, što ne mora da se uigrava toliko, ali joj daje dozu opuštenosti da u neke utakmice može da uđe lakše. Sa druge strane, crno-beli imaju neverovatnu energiju, nabrijani su… Ako saberemo i oduzmemo, mislim da će se sresti sa formama posle Nove godine. Imaće uspone i padove to je sigurno. Šta će se pokazati kao bolja varijanta ne znam, podjednako mi je dobro i jedno i drugo. Ne bih favorizovao sistem – da li da zadržim celu ekipu, pa da uđem u blagu letargiju ili da imam energetski snažnu ekipu koju ne znam koliko će taj “hajp” držati. Znam da će januar pokazati sve. Tu se vidi realna slika cele sezone”, zaključio je Savanović za Meridian sport.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu