Nova vest
Košarka 0

1.10.2024.

22:45

Cedevita ima više pobeda nego prošle sezone – Kaboklo i družina "ukrotili" Vulvse

Košarkaši Cedevita Olimpije su savladali Veneciju sa 87:82, u okviru drugog kola Evrokupa.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA liga/Dubai

Cedevita je do pobede došla posle preokreta u poslednjoj četvrtini. Dugo su ekipe bile u egalu, u drugom kvartalu je Venecija bila bolja, održavala je prednost tokom treće deonice, ali je na kraju popustila, što je iskoristila ekipa iz Ljubljane.

Ovo je druga pobeda Cedevita Olimpije ove sezone i imaju stopostotni učinak posle dva odigrana meča, što je više pobeda nego prošle sezone što su ostvarili tokom čitavog takmičenja.

Najraspoloženiji u redovima ekipe iz Ljubljane bio je Jaka Blažič sa 17 poena, od čega je 15 postigao u drugom poluvremenu, isto je imao i Amerikanac Devin Robinson uz devet skokova i dve asistencije.

Dvocifren je bio i Aleksej Nikolić sa 12 poena, tri skoka i pet asistencija.

Kod Venecije, istakla su se trojica Kanađanina, Tajler Enis je upisao 23 poena uz osam skokova i sedam asistencija, pratio ga je Mfiondu Kabengele sa dabl-dabl učinkom, odnosno 14 poena i 13 skokova, dok je Kajl Viltjer upisao 14 poena.

Dvocifreni su bili još i Amir Sims sa 11 poena i sedam skokova, kao i Davide Moreti sa 10 poena.



Ekipa Hapoela iz Tel Aviva je savladala Vulvse iz Litvanije sa 89:84, dok je Ulm bio bolji od Huventuda (87:83).

Džonatan Motli je sa 16 poena, 6 skokova i 6 asistencija predvodio Hapoel, ispratio ga je Patirk Beverli sa 14 i tako po 6 skokova i asistencija, 14 je imao i Tomer Ginat, 13 Iš Vejnrajt i 12 Džo Reglend koji je uhvatio i 4 skoka i podelio 5 asistencija.

U redovima Vulvsa, Trešon Trumen je bio sjajan i utakmicu okončao sa 29 poena, dok je Entoni Kovan imao 11 i 7 asistencija, a 10 Gerison Bruks.



Što se tiče Ulma, njih je do pobede nad Huventudom predvodio Nelson Vajdmen sa 17 poena i 3 asistencije, a super talentovani Ben Saraf imao je 15 poena, Alfonso Plamer 13 i bivši igrač Oklahome i saigrač Alekseja Pokuševskog Ajzea Robi imao je 10 poena i 7 skokova.

Ante Tomić je imao 18 poena i 5 skokova i bio najefikasniji u Huventudu, 17 poena uz 2 skoka i 8 asistencija bio je učinak Kasijusa Robertsona, dok je 16 imao Devon Dotson, a 12 Artem Pustovoj.


Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu