Nova vest
Košarka 0

1.10.2024.

19:55

Radonjić "oduvao" Alimpijevića – Izraelci razbili Čankov Lijetkabelis

Košarkaši Baščešehira pobedili su Bešiktaš rezultatom 87:66 u drugom kolu Evrokupa, dok je Lijetkabelis izgubio od Hapoel Jerusalima sa 94:74.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Baščešehir je pred svojim navijačima ubedljivo pobedio Bešiktaš rezultatom 87:66 i Dejan Radonjić je odneo veliku pobedu protiv mlađeg kolege u dvoboju bivših trenera Crvene zvezde.

Iako je Bešiktaš dobro počeo utakmicu i poenima Almana poveo sa 13:8 sredinom prve četvrtine, Baščešehir je preuzeo kontrolu nad utakmicom i "gazio" do kraja i ubedljivo slavio posle 40 minuta košarke.


Već na poluvremenu je bilo 15 poena prednosti za njih, kada je na semaforu bilo 47:32, a oni su Bešiktašu dozvolili svega 11 poena u četvrtini.

Odličan je bio Džejlin Smit, kao i centar Odijase, dok Morgan i Teri sa druge strane nisu ni imali pravu podršku.

Kako je utakmica odmicala, tako se prednost povećavala. Pogađali su i Ponitka i Simonović i Tajler Kavano, a Derek Nidam nikako nije uspevao da pronađe pravi ritam i način da odgovori Baščešehiru.

Nisu se predavali igrači Bešiktaša, ali su iskusni održani na razlici od 20 poena i Baščešehir slavi drugu pobedu na dve utakmice Evrokupa pod vođstvom Dejana Radonjića.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Marko Simonović sa 14 poena i 5 skokova, 13 je imao Šehmus Hazer, po 12 Džejlin Smit, Kavano i Odijase, dok je 11 poena imao Mateuš Ponitka.

U Bešiktašu, videli smo 15 poena i 6 skokova Konora Morgana, 12 Kelana Martina i 10 Emanuela Terija, dok je 9 imao Derek Nidam uz 4 asistencije.

 

Još jedan srpski trener je ove večeri imao nastup u Evrokupu i to je Nenad Čanak sa njegovim Lijetkabelisom i oni su izgubili od Hapoel Jerusalima, 94:74.

Lijetkabelis je sjajno počeo utakmicu protiv izraelskog tima, ubacio je 25 poena u prvoj četvrtini i u drugoj doživeo potom i postigao svega 11 što je utabalo put ka porazu.

U drugom poluvremenu je viđena velika borba, sve do sredine četvrte deonice kada su Smit i Harper "izrešetali" Lijetkabelis i napravili ključnih +10 za Hapoel.

Na kraju je dvocifrena prednost baš naljutila Nenada Čanka pa je zaradio i tehničku, a kada su Litvanci digli ruke, bilo je i 20 razlike za Hapoel.

Najefikasniji je bio Džered Harper sa 23 poena, dok je 20 imao Jovel Zosman, 15 Smit i 12 Kris Džonson.

U redovima Lijetkabelisa, 13 je imao Bickauskis, a po 12 Kalaicakis i Kovlijar.
 

Standings provided by Sofascore
Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu