Nova vest
Košarka 12

30.9.2024.

13:27

Pokuševski: "Mogao sam da ostanem u NBA, ali..."

Košarkaš Partizana Aleksej Pokuševski je u razgovoru za "Sport klub" govorio o predstojećoj evroligaškoj sezoni.

Izvor: Sport Klub

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
ABA/Dragana Stjepanović

Na samom startu je ponovio reči skoro svih saigrača od samog početka priprema – svi su željni dokazivanje.

"Napredujemo kao tim, imamo još malo vremena do početka Evrolige. Svi smo vrlo mladi i željni dokazivanja, što je bitno", započeo je Pokuševski, pa se osvrnuo na lične ciljeve.

"Od sebe očekujem da uvek dam 100 odsto na terenu. Mislim da mogu da pomognem i odbrambeno i napadački. Videćemo kako će to izgledati, ali zasad je sve pozitivno".

Obradović nema specijalna očekivanja od njega.

"Talentovana smo ekipa. Trener Obradović ne očekuje nešta specijalno od mene. Očekivanja svakog igrača su uglavnom ista, u smislu da treba da se radi najjače što je moguće", poručio je prvotimac Partizana.

Potpuna rekonstrukcija tima za ovu sezonu je, kako je rekao, prednost crno-belih.

"Mislim da je to naša prednost jer možemo da krenemo od početka. Nikoga osim Vanje Marinkovića ranije nisam poznavao. Svako ima svoj dopirnos u timu kao persona i ličnost, a ekipa je sastavaljena od baš dobrih momaka. Jedva čekam da krene sezona i napredujemo kao tim", naglasio je Pokuševski.

"Znam šta hoću u smislu da košarkaški želim da budem srećan, a to što me čini srećnim je osećaj da možeš da dođeš na utakmicu ili trening, da znaš da se nešto od tebe očekuje, da se vidi to što radiš i da se vidi šta možeš da budeš. Mogao sam da probam da ostanem u NBA, a kako bi to izgledalo nisam siguran. Ono što sam želeo je ono što mogu da dobijem u Partizanu, a to su kvalitetni treninzi i da učim od najvećeg trenera u Evropi. Želim da napredujem, igram i pomažem klubu da pobeđuje. Očekujem da budemo jedni od favorita u sezoni. To zavisi samo od nas što je najbitnije", zaključio je Pokuševski za "Sport klub".

 

Podeli:

Komentari 12

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu