Nova vest
Košarka 18

29.9.2024.

11:16

Neverovatno – Partizan dobija novac ni za šta od NBA kluba?!

KK Partizan bi mogao da profitira iz jednog NBA trejda, a za to neće morati ni da mrdne prstom.

Autor: Luka Nikolić

Luka Nikolić
Luka Nikolić
Srdjan Stevanovic/Starsport

Neverovatne vesti dolaze nam iz NBA lige, a tiču se trejda Karl-Entonija Taunsa u Njujork Nikse i – Partizana!

Naime, u NBA ligi je dogovoren "blokbaster" trejd u kojem će Tauns preći u Nikse, a Džulijus Rendl, Donte Divićenzo i pik prve runde otići u Minesotu.

Taj trejd je ipak lakše dogovoriti nego izvesti, zbog toga što su obe ekipe preko "seleri kepa", pa se sada traži treći tim da se posao završi.

Američki novinari objavili su da se sve može rešiti tako što bi Niksi potpisali i trejdovali Dvejna Vašingtona – od ovog leta igrača Partizana.

Kako je to moguće?

NBA novinarski veteran Džon Holindžer piše da Niksi potencijalno mogu da otkupe Vašingtona od Partizana, zatim ga trejduju u Šarlot, koji će ga momentalno otpustiti, te će Amerikanac odmah zatim potpisati novi ugovor sa crno-belima.

"Besplatan novac za njih", dodaje Holindžer.

Trenutno nije poznato da li Vašington ima NBA izlaznu klauzulu u ugovoru sa timom Željka Obradovića, ali ukoliko Partizan može da zaradi bez ikakvog uloženog truda, deluje kao da se možda ovakav rasplet, jedan od bizarnijih u psolednje vreme, i desi.

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Novo Sport Video Menu