Nova vest
Košarka 2

29.9.2024.

16:10

"Da si 10-godišnjem Frenku rekao da će jednog dana igrati u Partizanu..."

Francuski košarkaš Frenk Nilikina ne krije oduševljenje zbog dolaska u Partizan.

Izvor: Mozzartsport

Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nilikina se nakon ne preterano uspešnih nekoliko godina u NBA ligi ove sezone vratio u Evropu i obukao dres Partizana.

Pred njim je sezona u kojoj će morati da se dosta dokazuje, ali je utisak da će mu u tome pomoći to što mu se stvarno sviđa to gde je.

"Ovo je jedno od dva najjača takmičenja na svetu, posle NBA ide odmah Evroliga. Različiti su u smislu načina igre", rekao je Nilikina za "Mozzart sport" i dodao:

"Da si 10-godišnjeg Franku rekao da će jednog dana igrati za Partizan u Evroligi, odmah bi ti rekao: 'Tako je, idemo!' Jako sam blagosloven i zahvalan zbog prilike, zato jedva čekam da sve krene".

Što se tiče saradnje sa Željkom Obradovićem, koji se smatra za zahtevnog trenera, mladi Francuz nema problema.

"Iskreno, nije toliko drugačija od onoga što sam imao. Cilj mi je da igram dobro na oba kraja terena, čvrsto, da igram kvalitetnu odbranu, donosim prave odluke u napadu, da probam ili sam da završim napad, ili da razigram saigrače... Ovo je košarka, prošao si sve, znaš koji su ciljevi", priča bivši igrač Njujork Niksa i podvlači:

"Sada je na Željku da shvati šta sve može sa nama kao ekipom i pojedincima, da iskoristi njihov talenat. Znam da će to uspeti, a mi smo spremni da radimo i to uradimo. Tako svi razmišljamo. Na kraju dana, treba da igramo zajedno, imamo dobar tim i želimo da nam sezona bude odlična. Svi su spremni da daju sve od sebe za tim, pobedu i uspeh".

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Novo Sport Video Menu