Nova vest
Košarka 1

28.9.2024.

23:50

Gudurić: "Ego mora da se ostavi – nisam pričao sa trenerom"

Marko Gudurić, košarkaš Fenerbahčea, prokomentarisao je stanje u ekipi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Srpski košarkaš Marko Gudurić igraće svoju petu sezonu u Fenerbahčeu, a veruje da njegov tim i u ovoj sezoni čeka dug put do uspeha nakon što su vezali dva Fajnal For nastupa.

Gudurić je u razgovoru za "Eurohoops" govorio o novom timu, saigračima i ostalim košarkaškim stvarima.

Predstavljamo vam našu novu igru – Euroleague Selektor

"Mnogo volim Fenerbahče, ovo je moj dom, volim ljude, navijače na tribinama, sve. Već dugo sam ovde i moramo da ostavimo naš ego po strani i uradimo ono što je najbolje za tim. Pokazao sam tokom leta da mogu da budem veoma dobar defanzivac. Nisam ni znao koliko dobro mogu da igram odbranu. Napad sam ostavio po strani jer je trener tako tražio od mene i ušao sam u svoju ulogu i radio svoj posao. Na kraju dana, kada dođe uspeh, svi su srećni i ja želim to isto da učinim ovde", rekao je Marko Gudurić.

Na pitanje o Šarunasu Jasikevičijusu i njegovim planovima za narednu sezonu, Gudurić kaže.

"Mislim da je Vejd Boldvin bolji strelac nego Nik Kalates, ali je isto tako igrač koji može da dodaje i kreira za druge ljude. Agresivan je, može da privuče pažnju protivničke odbrane i da vidi ko je slobodan", rekao je Gudurić.

O novim saigračima poput Nikola Melija i Bobana Marjanovića, rekao je:

"Nikolo Meli, Boban Marjanović, Kem Birč, Sertač Šanli... Sve su to igrači koji znaju da dodaju loptu, imamo mnogo igrača koji su takvi i mislim da se košarka promenila. Nema više čistih plejmejkera, a pošto se košarka menja imamo dosta kreativnih košarkaša na drugim pozicijama i u našem timu ima dosta takvih. Devon Hol, Skoti Vilbekin, Vejd Boldvin, Najdžel Hejs-Dejvis, ja... Svi možemo da prenesemo loptu, Žagars takođe. Videćemo sve kada budemo zajedno, a da budem iskren ni ne znam svoju ulogu. Nisam pričao sa trenerom o tome i znam da uvek moram da radim iste stvari, da budem agresivan, dajem koševe i kreiram prilike za saigrače", poručio je srpski košarkaš.


 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

13 h

Novo Sport Video Menu