Nova vest
Košarka 5

27.9.2024.

9:00

Marjanović: "Kada budem igrao protiv Zvezde u Beogradu neću znati za sebe"

Novi košarkaš Fenerbahčea Boban Marjanović izjavio je da jedva čeka duel sa Crvenom zvezdom u Beogradu, iako će taj susret izazvati mnogo emocija.

Izvor: Sport Klub

EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Srpski centar posle devet godina vratio se iz NBA u Evroligu, a poslednji angažman u najjačoj ligi sveta imao je Hjuston Rokitsima.

"Odlučio sam da se vratim u Evroligu jer mislim da je to trenutno najbolji potez za mene. Jedva čekam da igram utakmice, kao ranije, naravno, sada u drugom timu. Košarka je košarka, mi smo profesionalci, bavimo se onime što najviše volimo, tako da jedva čekam da izađem na teren i pokažem ono što znam. Bilo je lepo provesti tih devet godina u NBA ligi, sada sam trenutno ovde, a ko zna, možda ostanem još koju godinu“, rekao je Marjanović za Sport Klub.

Objasnio je i kako njemu sada izgleda evropska košarka.

"Nivo košarke kada sam igrao za Zvezdu i sada je isti. Možda sada ima više viših igrača, ali generalno to je košarka sama po sebi, menjaju se detalji. Na nama je da prihvatimo ta ’pomeranja’, to je nešto što ne možemo da menjamo, moramo da se prilagodimo i izvučemo najbolje što možemo iz njih“, dodao je Bobi.

Prvi put otkako je otišao u NBA ligu, Marjanović je igrati protiv Crvene zvezde, svog bivšeg kluba.

Taj susret zakazan je za 15.januar sledeće godine u Beogradskoj areni.

"Naravno, jedva čekam da igram protiv Zvezde. Čeka me mnogo emocija, to ne može niko da sakrije. I sada kada pričam o tome sam nervozan, a kako će biti tek kada se to desi… Mislim da neću znati za sebe nekoliko minuta kada budem ušao u halu, kada se budem zagrevao... Još ću videti sve poznate ljude, one sa kojima sam igrao, radio, naravno, i prijatelje, drugove, to mi daje još veću energiju“, kaže Marjanović.

Podeli:

Tagovi:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

16 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

1 d

Novo Sport Video Menu