Nova vest
Košarka 2

26.9.2024.

14:35

Šarunas Jasikevičus bez dlake na jeziku: "Da u Turskoj postoji strast kao u Srbiji..."

Trener Fenerbahčea Šarunas Jasikevičus se u razgovoru za "Eurohoops" osvrnuo na izazove koji očekuju njegov tim u predstojećoj sezoni.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Nakon kvalitetnog prelaznog roka, "kanarinci" su ponovo među glavnim favoritima za osvajanje titula, kako u Superligi Turske, tako i u prestižnoj Evroligi.

Jasikevičus je preuzeo Fenerbahče prošle sezone, nakon odlaska Dimitrisa Itudisa, a sada se od njega očekuje da sa timom napravi iskorak i vrati klub na vrh evropske košarke. 

"Posle mesec, mesec i po dana, svi manje-više znaju šta se očekuje od njih. Trenutno, imamo probleme druge prirode. Neki igrači su propustili veliki deo predsezone i to treba da prevaziđemo na najbolji način", rekao je iskusni stručnjak za "Eurohoops".

Iako svestan velikih očekivanja, litvanski stručnjak nije bio oduševljen pitanjem o pritisku, koji je neizostavan deo trenerskog posla u ambicioznim klubovima poput Fenerbahčea.

"U profesionalnoj košarci sam skoro 30 godina i video sam sve i kao igrač i kao trener. Video sam različite države. Ne postoje očekivanja, ne postoji pritisak", objasnio je.

Na kraju je bio potpuno iskren i kada je odgovarao na pitanje o tome kolika je strast prema košarci u Turskoj, rekavši da su Srbi na mnogo višem nivou.

"Srbi i Grci su tu na višem nivou. Da u Turskoj postoji strast kao u Srbiji, bilo bi više novinara na pres konferencijama. Bilo bi pres konferencija posle utakmica Superlige Turske, što nemamo. Mnogo je više strasti u drugim zemljama", poentirao je Litvanac.
 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

6 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

17 h

Novo Sport Video Menu