Nova vest
Košarka 37

26.9.2024.

13:50

Zvezda hoće NBA šampiona?

Crvena zvezda se navodno interesuje za doskorašnjeg krilnog centra Boston Seltiksa, Ošeja Briseta.

Izvor: Sportske.net

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Košarkaši Crvene zvezde započeli su novu sezonu s velikim ambicijama, posebno kada je u pitanju Evroliga, dok se u domaćim takmičenjima očekuje odbrana sva tri trofeja.

Međutim, sezona nije krenula kako su navijači priželjkivali – crveno-beli su iznenađujuće izgubili od tima iz Dubaija u prvom kolu ABA lige, što je pokazalo da ekipi nedostaje ključni igrač na poziciji krilnog centra.

Uprkos porazu, Zvezda ostaje fokusirana na dugoročnu viziju, a evidentno je da im je neophodno pojačanje na poziciji "4" — igrač koji bi mogao preuzeti odgovornost i biti starter u ključnim utakmicama.

Saga oko povratka Filipa Petruševa iz Olimpijakosa već neko vreme puni sportske naslovnice. Iako se čini da su pregovori zastali, mediji prenose da Crvena zvezda i dalje ne odustaje i nada se da bi Petrušev, bivši igrač Zvezde, mogao da se vrati u Beograd.

Međutim, prema saznanjima portala "Sportske.net", rukovodstvo crveno-belih već razmatra "plan B" u slučaju da Petrušev ne dođe.

U fokusu je 26-godišnji Kanađanin Ošej Briset, doskorašnji igrač NBA šampiona Boston Seltiksa.

Briset, krilni centar visok 201 cm, dosad nije imao iskustva igranja u Evropi, ali je nastupao za Toronto Reptorse i Indijana Pejserse pre nego što je postao deo Bostona.


 

Podeli:

Komentari 37

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

5 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

16 h

Novo Sport Video Menu