Nova vest
Košarka 1

26.9.2024.

9:18

"On može da postigne 50 poena kad god hoće!" VIDEO

Američki košarkaš Stenli Džonson veruje da Najdžel Hejs-Dejvis može da postigne 50 poena kad god želi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Džonson je ovog leta odlučio da se prvi put u životu oproba u Evropi, te je potpisao ugovor sa Anadolu Efesom.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Zbog toga će često imati duele sa Fenerbahčeom, što u Evroligi što u domaćim takmičenjima, a tu se najviše plaši sunarodnika Hejs-Dejvisa.

"Radim sa istim ličnim trenerom kao i on, pratim mu celu karijeru, tako da znam šta je radio prošle godine", rekao je Džonson za "Eurohoops".

Bivši igrač Lejkersa, Sparsa, Reptorsa i Pistonsa se osvrnuo na to kada je Hejs-Dejvis prošle sezone postavio rekord Evrolige sa 50 poena ubačenih Albi.

"Nije me to iznenadilo, uopšte. Takve partije zavise od nekih faktora. Da neko ubaci 50 poena, sve mora da bude kako treba, ali znam da Najdžel ima sposobnost i potencijal da to uradi u bilo kojoj utakmici", rekao je Džonson i dodao:

"On može da postigne 50 poena ili da ima 30+ kada god hoće! Moramo da se pripremimo da se to ne desi nama kada budemo igrali protiv njega".

Fener i Efes će prvi ovosezonski okršaj imati u turskom Kupu predsednika 29. septembra, dok ih zatim očekuje evroligaški megdan 10. oktobra.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

6 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

17 h

Novo Sport Video Menu