Nova vest
Košarka 0

26.9.2024.

8:25

Evroliga na prodaju

Britanska kompanija "BC Partners" dobila je ekskluzivno pravo pregovora sa Evroligom u vezi sa otkupom manjinskog dela deonica ovog takmičenja.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Prema navodima Fajnenšal Tajmsa, ova kompanija, čija se vrednost procenjuje na 145 milijardi dolara, preuzela bi trećinu udela u rukovođenju takmičenja, ukoliko pregovori sa aktuelnim vođstvom Evrolige budu realizovani. 

Prema proceni, vrednost Evrolige dostigla je milijardu dolara.

"BC Partners" je, pored ostalog, vlasnik i "Junajted Medija" koja je već dugi niz godina vlasnik prava prenosa utakmica elitnog evropskog takmičenja na Balkanu, kao i u Grčkoj, dva jaka tržišta Evrolige. 

Prema navodima Fajnenšel tajmsa, kompanija "BC Partners" ušla je u ekskluzivne pregovore o kupovini manjinskog udela u košarkaškom takmičenju Evrolige, nadmašivši konkurenciju, "General Atlantic" i saudijsku "SURJ Sports Investment".

Optimistične procene, opet prema pomenutom izvoru, kažu da bi pregovori dve strane mogli biti zaključeni za mesec dana, mada, kako navodi Jurohups, oni će se verovatno odužiti, ali bi svakako čitava priča o prodaji udela u rukovođenju novim vlasnicima mogla biti završena do kraja godine. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

6 h

ABA

Novi Partizan po kom se sezona poznaje

Teško da je epilog meča između košarkaša Partizana i čačanskog Borca mogao da bude drugačiji (96:66), ali ono što je donekle bilo nepoznato jeste kako će novi tim Željka Obradovića odgovoriti na prvi zvanični izazov u sezoni.

Dejana Popović

8:13

17 h

Novo Sport Video Menu