Nova vest
Košarka 0

24.9.2024.

22:33

Huventud na krilima Tomića srušio Hapoel – 14 poena Kabokla

Košarkaši Huventuda pobedili su Hapoel Tel Aviv rezultatom 78:75 u prvom kolu Evrokupa.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Evrokup je i zvanično počeo i u prvom kolu smo već imali poraz srpskog trenera Nenada Čanka na teškom gostovanju u Ankari.

U drugom terminu smo videli dramatičan susret u Španiji koji je rešen u finalnim momentima kada je na trojku Patrika Beverlija svojom trojkom odgovorio Adam Hanga.

 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


Na kraju je Huventud slavio nad Hapoelom rezultatom 78:75.

Interesantno je bilo i sredinom poslednje deonice kada je Bruno Kaboklo dobio rampu od Gejnsa, a onda Patrik Peverli pravi nesportski faul nad Ribasom i delovalo je da će Huventud lako rešiti ovaj duel.

Huventud je pobedom počeo Evrokup, dok je Hapoel posle poraza u kupu u Izraelu izgubio i na startu Evrokupa.

Najefikasniji je bio Ante Tomić sa 17 poena i 12 skokova uz 2 asistencije, Kajzer Gejts je imao 16 poena, 5 skokova i 2 asistencije, dok je 11 imao Artem Pustovoj, a 11 poena, 4 skoka i 6 asistencija je imao Devon Dotson i 9 je postigao Adam Hanga, dok je 4 poena i 5 asistencija zabeležio Giljem Vives.

Na drugoj strani, 14 poena, 4 skoka i 3 asistencije imao je Bruno Kaboklo i isti broj poena upisao je Patrik Beverli koji je dodao još i 3 skoka i 5 asistencija, a 11 poena i 6 skokova imao je Džonatan Motli, dok je 9 imao Palatin i 8 Markus Foster.


 

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Boks

"Revanš? Ko plati više"

Engleski bokser Danijel Duboa, koji je u subotu pobedio Entonija Džošue i zadržao titulu u teškoj kategoriji, izjavio je da bi voleo revanš protiv Džošue ili Oleksandera Usika.

B92.sport

23:45

43 min

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

16 h

Novo Sport Video Menu