Nova vest
Košarka 0

24.9.2024.

20:39

Čankov tim poražen na startu Evrokupa

Košarkaši Turk Telekoma pobedom su krenuli takmičenje u Evrokupu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

U prvom meču nove sezone drugog po kvaliteteu evropskih liga u Evropi, tim iz prestonice Turske je bio bolji od ekipe Lijetkabelisa koji i ove sezone sa klupe predvodi srpski stručnjak Nenad Čanak. 

Ipak je nekadašnji trener Partizana poražen na otvaranju Evrokupa sa 72:66.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Joan Makundu sa 12 poena, dok je Kajl Aleksander ubacio jedan poen manje. 

U redovima Lijetkabelisa Kovilar je bio najbolji sa 12 poena. 

Mnogo bolji start su imali košarkaši Turk Telekoma. Tokom prve deonice utakmice u Ankari održavali su prednost nad rivalima iz Litvanije, koja je iznosila najviše sedam poena prednosti. 

Nastavio je domaći tim u istom ritmu i u nastavku meča, da bi u uvodnim minutima drugog perioda srigao i do dvocifrene prednosti od 28:17. To je pokrenulo goste koje sa klupe predvodi srpski trener Nenad Čanak da serijom od 17:7, do kraja prvog dela meča svede prednost Turk Telekoma na svega poen prednosti 35:34. 

To je dalo krila gostima, koji su u trećoj deonici prvi put došli do vođstva na ovom meču, pa su tako u dva navrata imali četiri poena viška, ali su košarkaši Turk Telekoma došli do preokreta u nastavku četvrtine. 

Poslednji period je prošao u senci domaćih košarkaša, koji su konstatno povećavali prednost, i na kraju su zasluženo stigli do pobede kojim su na najbolji način otvorili takmičenje u Evrokupu. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

15 h

Novo Sport Video Menu