Nova vest
Košarka 2

24.9.2024.

18:45

Boban otkrio kako je došao u Fenerbahče – zbog Gudurića i Bogdanovića

Srpski košarkaš Boban Marjanović u interjvuu za klupski sajt je otkrio kako je potpisao za Fenerbahče.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Kada je Boban Marjanović počeo svoj uspon u evropskoj košarci kao mladi centar, tada je Šarunas Jasikevičijus odbrojavao poslednje dane svoje igračka karijere.

Marjanović je nakon sjajne sezone u dresu Crvene zvezde, pre svega u Evroligi, odlučio da karijeru nastavi u NBA ligi i devet sezona proveo igrajući u najjačoj ligi na svetu.

 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


Sada se vratio u Evroligu i odlučio da obuče dres Fenerbahčea, a kako se sve odigralo ispričao je u intervjuu za "Feberbahce TV".

"Prvo sam razgovarao sa svojim agentom, a onda sam pričao sa Markom Gudurićem i Bogdanovićem i sada sam ovde, a srećan sam i uzbuđen zbog toga", rekao je Boban.

Jasikevičijus je poznat kao zahtevan trener kome je u igri bitan svaki detalj.

"On je bio sjajan igrač, a sjajan je i trener i oduvek ga pratim. Vrlo sam srećan što ću sarađivati sa Šarunasom. Ponekad, igrači i treneri nisu na istoj talasnoj dužini, a važno je da nađu zajednički jezik. Van terena me samo zanima da su deca srećna, pogotovo deca koja vole košarku. Kada sam ja bio mali, vrlo poznati košarkaš je došao na naš kamp i bacio mi kosku. Nisam prao ruke dva dana, nisam mogao da verujem. Zato se i trudim da provedem dosta vremena okružen decom, da budem njihov uzor i da podelim iskustva sa njima", rekao je Marjanović.
 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

15 h

Novo Sport Video Menu