Nova vest
Košarka 13

24.9.2024.

15:13

Kaboklo konačno progovorio, evo zašto je napustio Partizan: "Izvinite..."

Brazilski košarkaš Bruno Kaboklo je konačno progovorio o svom odlasku iz Partizana uoči finala KLS-a kojim je prošle sezone prekršio pravilnik, te ga je to kasnije i koštalo ostanka u Beogradu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Bruno Kaboklo, bivši košarkaš Partizana, izazvao je buru prošle godine kada nije prisustvovao finalu srpskog prvenstva, odlučivši da otputuje u SAD.

Sada, kao član Hapoela iz Tel Aviva, u ekskluzivnom intervjuu za izraelske medije, Kaboklo je objasnio kako je došlo do nesporazuma sa Partizanom u ključnom trenutku sezone.

"Potpisao sam ugovor sa Partizanom na godinu dana i završili smo naše učešće u različitim turnirima. Odjednom se pojavio turnir za koji nismo znali. U Srbiji timovi koji igraju u ABA ligi i Evroligi ponekad odmah igraju finale. To je bilo pomalo čudno u poslednje četiri godine. U Partizanu su rekli da treba da čekamo jer možda će se održati taj finalni turnir, jer to nije bio slučaj u protekle četiri godine. Kada su rekli da ćemo učestvovati, igrao sam polufinale i pobedili smo", izjavio je Kaboklo.

Objašnjavajući kako je došlo do problema, Kaboklo je istakao da je uveren bio da ima dozvolu kluba za odlazak u SAD.

"Razgovarao sam sa svojim agentom, i u jednom trenutku mi je rekao da je u kontaktu sa klubom i da imam odobrenje od Partizana da otputujem u SAD. Mislio sam da klub zna za to i da je sve u redu. Imao sam 'zeleno svetlo'. Otišao sam u SAD, a onda me je GM pozvao i rekao da ne mogu da idem, ali tada sam već bio tamo i nisam mogao da se vratim. Došlo je do nesporazuma, sa moje strane sve je delovalo u redu i jednostavno nisam mogao da se vratim. Razgovori između kluba i mog agenta su se nastavili, ali na kraju nisam igrao", objasnio je košarkaš.

Nakon što je potez izazvao negativne reakcije, Kaboklo je javno uputio izvinjenje navijačima i klubu:

"Iskreno, nisam želeo da ovako završi. Mislio sam da imam odobrenje. Da je bilo do mene, ostao bih i završio zadatke sa ekipom, ali stvari se dešavaju u životu i nemamo kontrolu nad njima. Bilo to moja greška ili ne, dogodilo se i mogu samo da objasnim svoju stranu priče. Želim da iskoristim ovu priliku i izvinim se javno, pa se izvinjavam Partizanu i navijačima. Obožavao sam vreme provedeno tamo, predivni ljudi, predivna zemlja, bilo mi je prelepo i zaista mi je žao zbog načina na koji se sve završilo", zaključio je Kaboklo.
 

Podeli:

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

9 h

Aktuelno

Kim Kardašijan opet iznenadila VIDEO

Pošto ima više novca nego što može da potroši, nije ni čudo što Kim Kardašijan malo-malo pa nas iznenadi nekom novom modifikacijom u voznom parku. Ovog puta, u pitanju je Tesla Cybertruck.

CarScoops

15:00

2 h

Novo Sport Video Menu