Nova vest
Košarka 3

24.9.2024.

11:30

Lakić za B92.sport o šokantnom porazu Zvezde: "Vidite, jedna stvar..." VIDEO

Košarkaš Partizana Arijan Lakić je u razgovoru za B92.sport najavio početak nove sezone.

Autor: Iva Jevtić

Iva Jevtić
Iva Jevtić
Dusan Milenkovic/ATAImages

Na samom početku je istakao to da je oblačenje crno-belog dresa za njega uspeh.

"Ovo je za mene lični uspeh, da dođete na takav nivo da igrate u Partizanu gde je trener Željko Obradović, stvarno mogu da kažem za sebe da je to uspeh. Kada sam došao ovde, tek onda sam shvatio koliko treba da radim da bih bio uspešan i ovde", istakao je Lakić, pa dodao kako su svi nestrpljivi da počne sezona.

"Prošlo je mesec dana i mislim da je i dalje isto, tako da stvarno jedno čekamo sezonu. Prvo smo čekali trening i da prođemo to, da vidimo sve zajednom, šta sve treba da uradimo da bismo bili dobri kao ekipa. Eto, taj period je prošao, biće to još bolje vremenom, a sad kreće sezona, ono što ipak mi kao igrači jedva čekamo, da igramo pred publikom kakvi su grobari".
 

Izvor: B92.sport


Osvrnuo se i na utakmicu protiv Panatinaikosa na turniru "Pavlos Janakopulos". Iako nije putovao u Atinu pomno je ispratio svaki detalj i usaglasio se sa Žocom.

"Nije prirodno igrati na otvorenom terenu u košarku, rekao bih isto što je trener rekao, ima tu dosta stvari da se popravi. Uvek može nešto da se popravi i da bude bolje, tako da, mislim da će to vremenom doći kako treba, ako budemo radili, ako budemo fokusirani. Stvarno je bilo nerealno gledati ono, a tek pobediti, eto takvu ekipu tamo, stvarno mogu da kažem da je to super stvar, ali opet kažem sezona je sezona, to je dosta bitnije, opet na kraju je rezultat tu najbitniji", naglasio je Lakić.

Otkrio nam je i kako se oseća. Povrede više, kako je rekao, nema.

"Ja sam se oporavio, hvala Bogu. Zdrav sam, tako da ću biti spreman – sad, da li za Borac, da li za dalje – videćemo", potvrdio je košarkaš Partizana, te najavio prvi meč u sezoni.

"Prva utakmica je najbitnija, jer treba da pokažemo kako izgledamo zapravo. Eto, kreće sezona i mislim da je najbitnija stvar da damo 100% od sebe svaki put, a na prvoj utakmici da damo i više od toga. Treba uvek da uđemo sa 100% snage i ako budemo to radili, mislim da će biti sve kako treba i rezultatski i energetski. Ja očekujem pozitivan rezultat sad, ali opet treba na utakmice da dođemo fokusirani i da damo sve od sebe", naveo je on.

Prokomentarisao je i poraz Zvezde od Dubaija u prvom kolu regionalnog šampionata.

"U svaku utakmicu treba ući 100% i fokusirano i energetski. Vidite, jedna stvar, ne kažem da je Dubaja loša ekipa uopšte, niko nije rekao i samo to je dokaz da morate da uđete fokusirani u svaku utakmicu i u Evroligi, i u ABA ligi jer to su ozbiljne ekipe i stvarno ne treba dati nimalo šanse njima jer će to iskoristiti", jasan je Lakić.

Izvor: B92.sport


Na kraju je govorio i o ličnim ciljevima.

"Stvarno mi je lični cilj da dam 100% od sebe i da se ja dobro osećam. Kad dajem 100% na treningu, utakmice je mnogo lakše igrati. Opet je meni najveći cilj da napredujem kroz trening ovde i da budem što bolji", zaključio je Arijan za B92.sport.

Podsetimo, Partizan sezonu 2024/25 otvara utakmicom u Areni koju igra protiv Borca u prvom kolu ABA lige (sreda, 19 sati).
 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

6 h

Novo Sport Video Menu