Nova vest
Košarka 0

23.9.2024.

23:55

NBA Turci zaobišli turske klubove – "sa Osmanom sam pričao 10-15 puta"

Trener Anadolu Efesa Tomislav Mijatović iznenađen je što Džedi Osman nije nastavio NBA karijeru, ali nije iznenađen što je prešao u Panatinaikos.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

Turski reprezentativac se ovog leta vratio u Evropu, ali je, umesto svog bivšeg kluba Efesa, izabrao Panatinaikos i ponovnu saradnju sa Erginom Atamanom.

Interesantno je da je Osman jedan od trojice igrača, turskih povratnika iz NBA u Evroligu, koji su zaobišli klubove iz svoje zemlje, Efes ili Fenerbahče, iako i ova dva kluba imaju jaku platežnu moć.

Furkman Korkmaz je pojačao Obradovićev Monako, a Omer Jurtseven, kao i Osman, ekipu Panatinaikosa.

Trener Efesa Mijatović je pričao o "slučaju Osman" i razlozima zbog kojih se nije desio "riunion" košarkaša i kluba iz Istanbula.

"Džedi i ja smo razgovarai o različitim stvarima. Pričali smo 10-15 puta, što uživo, što preko telefona. Sa njim pričam stalno, nije to samo bilo ovog leta. Razmenili smo ideje i razmišljanja u vezi sa tim šta se dešava. Pričali smo i ja sam mu rekao da sam iznenađen što nije potpisao ugovor sa NBA timom", rekao je Mijatović.

Hrvatski stručnjak kaže da nije iznenađen što je Osman izabrao Panatinaikos. 

"Mi smo kompletirali roster u trenutku dok je Osman još uvek bio bez kluba. Kao što sam već rekao, očekivao sam da ostane u NBA. Uprkos tome, potpisao je za Panatinaikos što je očito njegova odluka. Otišao je kod sjajnog trenera i evropskog prvaka. Ponekad se ovakve stvari dešavaju. Nisam iznenađen što je otišao u Panatinaikos. ZA mene je iznenađenje što nije poptisao za neki NBA tim".

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu